Compagnie XY (FR)

Möbius [ELMARAD!]

     
3600 Ft / diák: 2900 Ft / gyerek: 2000 Ft (12 év alatt)
Együtt vagy egyedül? „A Möbius-szalag kétdimenziós felület, melynek különlegessége, hogy csak egyetlen oldala és egyetlen éle van.” Képzeljünk el egy teret, esetleg a Trafó színpadát. Egy csapat akrobatát feketében és fehérben: mozognak egyszerre, külön, spirálban, néha hullámzanak, akár egy halraj, amit az a mágikus jelenség inspirál, amelyet az együtt haladás rejtélyének gondolunk. Mi köt össze minket? És mi választ szét? Hol az egyén szerepe a csoportdinamikában? Mi az, hogy csoport? És az, hogy csapat?

Mintha ezekre a kérdésekre keresné a választ új előadásában a Compagnie XY francia társulat, amely már két előadással is ámulatba ejtette a Trafó közönségét, a Le grand C-vel és a Mégsincs estével. Ezeket bámulatos összhang, játékosság, elképesztő mutatványok és a csapatszellem töretlen ereje és fegyelme tette felejthetetlenné. Most mindenféle kellék nélkül térnek vissza: a Möbius középpontjában a test és annak légiessége áll. Érvényesül benne a társulattól megszokott minőség, ám ezúttal 19 akrobatával a színpadon kápráztatnak el.

Ahogyan a Möbius-szalag - bár egy oldallal rendelkezik, mégis - a végtelen körforgást és állandóságot szimbolizálja, úgy van az előadásban egyszerre jelen az egyén és a közösség, a természet és a kultúra, a kívül és a belül: elfeledtetve minden ellentmondásosságot. A néző együtt repül az alkotókkal egyik helyről a másikra ebben a gyönyörű, poétikus, végtelen körforgásban.

Az előadás az XY együttes és Rachid Ouramdane koreográfus közös munkája. A koreográfus szintén visszatérő vendég a Trafóban: Torzió című emlékezetes duettjét 2017-ben láthatta nálunk a közönség. A Möbius Ouramdane első cirkuszi rendezése, így nem meglepő, hogy keverednek benne az akrobatika, a tánc és a színház elemei.

Produkció: Cie XY
Akrobaták: Abdeliazide Senhadji, Airelle Caen, Alejo Bianchi, Arnau Povedano, Andres Somoza, Antoine Thirion, Belar San Vincente, Florian Sontowski, Gwendal Beylier, Hamza Benlabied, Löric Fouchereau, Maélie Palomo, Mikis Matsakis, Oded Avinathan, Paula Wittib, Peter Freeman, Seppe Van Looveren, Tuk Frederiksen, Yamil Falvella
Művészeti partnerek: Rachid Ouramdane, Jonathan Fitoussi, Clemens Hourrière
Fénytervező: Vincent Millet
Jelmeztervező: Nadia Léon
Akrobatika tanácsadó: Nordine Allal

Produkciós menedzser és adminisztráció: Peggy Donck and Antoine Billaud

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • hétfőtől péntekig: 14h-18h
  • -
  • -
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Belépés csak védettségi igazolvány felmutatásával.
  • Nyitva: kedd-péntek: 16h-19h, szombat-vasárnap: 14h-19h.
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek