Rachid Ouramdane / CCN2 Grenoble (FR): TORZIÓ (TORDRE)

2400 Ft / diák: 1900Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes
200% Tánc bérlet érvényes

BESZÉLGETÉS / KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ
A előadás után Rózsavölgyi Zsuzsi táncos, koreográfus beszélget Rachid Ouramdane-nal angolul, magyar tolmácsolással. Mindenkit szeretettel várunk!

WORKSHOP
Rachid Ouramdane workshopot tart csak profi táncosoknak szeptember 26-án 19:00-22:00 a Trafó Stúdióban. Ingyenes, de regisztrációhoz kötött:
Küldjetek rövid angol nyelvű szakmai bemutatkozót a workshop@wsf.hu-ra szeptember 22. éjfélig.  


„Expresszionista minimalistának mondanám. És senki nem jut eszembe, akit így neveznék még a táncban, Ouramdane senki másra nem emlékeztet. Szűk a szókincse, de sürgős közölnivalója van, ami túlmutat a táncon. Eredeti, egyedi, körülhatárolt, bosszantó, igéző.” (NY Times)
 
Rachid Ouramdane a táncinnováció élharcosa: egyre tágítja az előadó és a koreográfus definícióját, összemossa a tánc és a dokumentum határát.  Egy erőteljes duett vagy két magányos szóló? Két nő rajzolja le határozottan fizikai, nyers és magával ragadó önarcképét. Hipnotikus, örvénylő gesztusok. Kifordult és kiforgó mozdulatok.
 

 
Rachid Ouramdane 1995 óta készít előadásokat, a párizsi Théâtre de la Ville és az annecy-i  Bonlieu Théâtre rezidens művésze. Sokat dolgozok a Lyoni Operának és az orosz Migrazia társulatnak. Ő koreografálta a fogyatékosokkal dolgozó angol Candoco Dance Company 20. szülinapi előadását. Mióta megalapította saját társulatát,  az L’A. Dance Company-t, gondolkodásának és koreográfiai munkásságának fókuszában a bizonyítékgyűjtés áll. A táncon keresztül akar beleszólni a közéleti vitákba, a koreográfiával erősítené a vallomások poétikáját. Együttműködik filmesekkel és irodalmárokkal. Segíti a tudásátadást, nemzetközi workshopokat szervez Franciaországban, Romániában, Hollandiában, Brazíliában és az Egyesült Államokban. 2016 januárja óta Yoann Bourgeois-val közösen irányítja a grenoble-i koreográfiai központot.
 
Koncepció és koreográfia: Rachid Ouramdane
Előadók: Rachid Ouramdane / CCN2 Grenoble
Fényterv: Stéphane Graillot
Díszletterv: Sylvain Giraudeau
 
Produkció: CCN2-Centre chorégraphique national de Grenoble - Direction Yoann Bourgeois and Rachid Ouramdane
Koprodukció: L’A./Rachid Ouramdane, Bonlieu – Scène nationale d’Annecy, la Bâtie – Festival de Genève dans le cadre du projet PACT bénéficiaire du FEDER avec le programme INTERREG IV A France-Suisse
A társulatot támogatja: Musée de la danse, Centre chorégraphique national de Rennes et Bretagne
Az előadást támogatta: Ministère de la culture et de la communication/DRAC Île-de- France dans le cadre de l’aide à la compagnie conventionnée et de la Région Île-de-France au titre de la permanence artistique.
A koreográfiai központot támogatja: Drac Auvergne-Rhône-Alpes/Ministère de la culture et de la communication, Grenoble-Alpes Métropole, Département de l’Isère, Région Auvergne-Rhône-Alpes, Institut français for international projects.
 
A Teatroskop támogatásával valósul meg a FranceDanse Orient-Express részeként. A Teatroskop programot a Francia Intézet, a Kulturális és Kommunikációs Minisztérium és a Külügy és Nemzetközi Fejlesztés Minisztérium indította el.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek