Compagnie XY (FR): Le grand C

2800 Ft / diák: 2200 Ft
Új cirkusz bérlet érvényesÁltalános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Igazi Amélie típusú franciáskodás. Piros pörgős szoknyás lányokat emelgetnek inges, borostás fiúk. 360 fokos akrobatika, tánc, tangóharmonika és az emberpiramis.
 
Eszembe jutott egy katalán hagyomány, Castellers néven, melynek során óriási embertornyokat építenek. Rengetegen kellenek hozzá, sok család vagy egy kisváros, akik 5-10 ember-emeletes tornyokba rendeződnek. A mutatvány bármilyen ünnephez kapcsolódhat és óriási közösségformáló szerep van – mondja kulturális antropológus barátom, Endre –, mivel minden generáció szükséges hozzá: erősebbek és kisebbek, férfiak, nők és gyerekek. Talán erre utal a társulat neve is (XY) – hogy egyenlően számítanak mindenkire.
 
A 17 vakmerő francia akrobata – akiket felfelé húz a gravitáció – megeleveníti ezt a hangyajellegű mikro-társadalmat. Átlagos emberek válnak igazi óriásokká egy-egy pillanatra, míg meg nem inog az embertorony. Az akrobaták beleolvadnak a tömegbe, felveszik a ritmusát, belemerülnek az áramlásába, összekeverednek a mellettük elhaladókkal és ezzel az érzéssel eltelve építik fel a mutatványaikat. Feltűnő hétköznapiság, virtuóz egyensúlyozás és elképesztő erő, a biztonsági hálójuk pedig a bizalom.
 
Előadók: Abdeliazide Senhadji, Adrià Cordoncillo Mitjavila, Airelle Caen, Anne De Buck, Antoine Thirion, Aurore Liotard, Birta Benonysdottir, Caroline Le Roy, Chloé Tribollet, Denis Dulon, Guillaume Sendron, Michaël Pallandre, Mikis Minier-Matsakis, Romain Guimard, Thibaut Berthias, Tomàs Cardus, Xavier Ortega-Lavabre
 
Külső szem: Loïc Touzé
Zeneszerző, tangóharmonikás: Marc Perrone
Fénytervező: Vincent Millet
Jelmeztervező: Marie-Cécile Viault, Géraldine Guilbaud
Technikus: Vincent Millet
Akrobatika felkészítő: Mahmoud Louertani 
 
1314
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h, vasárnap és hétfőn zárva.
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Nagytermi előadásnapokon: 16-22h.
  • Nyitva: szerda-szombat: 16h-19h. Vasárnap: 10h-14h.
  • Hétfőnként és keddenként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek