Laci & Balázs

A nap alatt

ingyenes
Antal Balázs és Hatházi László a napjainkban kevésbé használatos sgraffito technikát használják. A sgraffito, amely egykoron Európa-szerte használt és elterjedt technika volt, Magyarországon a 60-as, 70-es években élte reneszánszát mint építészeti díszítőelem. A technika lényege, hogy anyagukban színezett vakolatrétegek kerülnek a falon egymás fölé, melyek aztán visszakaparhatók, így láthatóvá válnak az előtte felvitt rétegek. 

Antal Balázs és Hatházi László 2007 óta tartó együttműködésük során olyan akciókat és művészeti projekteket valósítanak meg, melyek a gyűjtés, a megőrzés, az ajándékozás gesztusait hordozzák. Korábbi munkáikban környezetük jelentéktelennek tűnő tárgyait emelték ki eredeti kontextusukból, úgy mint a kínai piac leselejtezett, jobb napokat megélt kapuőrző tigriseit, vagy a kirakatba zsúfolt szobanövényeket. Az így létrejövő sajátos mikrovilág felidézi a tárgyak eredetét, de azon túlmutatva újabb jelentésrétegekkel is gazdagítja. A sgraffito technika sem ismeretlen már számukra, a 11. kerületi Váli utcában a Néger fiú szobor melletti tűzfalra hatalmas háromdimenziós falképet készítettek 2012-ben, Fix-Sarok címmel. Legutóbb pedig 2020 decemberében nyitották meg a Kisadózók című első nagy intézményi kiállításukat a debreceni MODEM-ben.

Megnyitó: 2021. augusztus 26. 18 óra

Produkció: Trafó Kortárs Művészetek Háza

A produkció a Liberty nemzetközi együttműködés keretében az Európai Unió Kreatív Európa Programjának támogatásával jött létre.

A nap alatt Creative Europe
A nap alatt Liberty Festival

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • hétfőtől péntekig: 14h-18h
  • -
  • -
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Belépés csak védettségi igazolvány felmutatásával.
  • Nyitva: kedd-péntek: 16h-19h, szombat-vasárnap: 14h-19h.
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek