Időpont

2018.02.12. 19:00
2018.03.12. 19:00
2018.04.23. 19:00

Időtartam

60'

Helyszín

Trafó Stúdió

Jegyár

1000 Ft

JegyvásárlásTámogatók:

Műhely Alapítvány, Trafó

/ hangtáj, térérzék, transz
Somló Dávid: Listening Club
Hangtér

| zene

2018 MÁRC. 12 - ÁPR. 23.

English-friendly, 2017-18

Az előadás befogadóképessége maximum 50 fő.. Az előadás pontosan kezdődik és az esemény jellegéből fakadóan a későn jövőket nem áll módunkban beengedni.

Somló Dávid hangperformansz-sorozata a hallgatás és a térérzékelés határait kutatja a Trafó Stúdió egyszerű, üres terében.
 
A minden alkalommal megújuló előadás során talált és kreált hangokból, minimalista zenei elemekből építkezve, egy ismeretlenül ismerős, folyton változó környezet épül fel és veszi körül a befogadót. A hallgatók képzeletét és érzékelését filmszerű dramaturgiával vezető hang kompozíció a félhomályban mindenkinek más belső narratívát ajánl, míg az egyes jelenlevők figyelmének összeadódása egy intenzív közös teret teremt. A Listening Club így lesz olyan esemény, ami műfajoktól vagy befogadói szerepektől független közösségi élményt kínál.

"A gyerekkorom jutott eszembe, amikor azzal hipnotizáltuk magunkat, hogy a lámpába néztünk és közben az apró zajokat hallgattuk... Az előadás kis pillanatokat ragadott és növelt meg a hallásomon keresztül. Fel és le utaztatott magával, miközben arra az időre emlékeztet, amikor minden hang új volt. Olyan mintha kinyílt volna egy új érzékelés." Nézői visszajelzés
 
"A Kvantum hallgatás az egynél több valóság egyidejű hallgatása. A lehető legkisebb érzékelhető változást hallgatni - érzékelés az új határterületén. (…) Amikor valaki egy pontra fókuszál és megváltoztatja azt a pontot csak azáltal, hogy hallgatja." Pauline Oliveros - Quantum listening

Somló Dávid egy Budapesten élő interdiszciplináris alkotó/zenész. Az elmúlt években olyan interaktív hang alapú performanszokat készített, amelyek mobil hangforrások segítségével emelik ki a tér, a test és a hang kapcsolatát és egy, a befogadót átölelő előadói teret teremtenek. Előadásaival nemcsak  Európa-szerte, de Brazíliában is találkozhatott a közönség többek között a FIME Sao Paolo (BR), CROSS Awards (IT), a Festival d'Avignon (FR), az Audiograft Festival (UK), a Montag Modus (GER) és az UH Fesztivál (HU) keretében.

  
Koncepció, hang, fény: Somló Dávid
 

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek