Így vagy úgy - Somló Dávid zenei ajánlója

Így vagy úgy - Somló Dávid zenei ajánlója

Somló Dávid zenei ajánlója és gondolatai az otthon maradáshoz. Egy korábbi interjúját itt olvashatod el.

Alább olyan zenéket szedtem össze, amelyektől egyből beindulok - így vagy úgy.

1. Ajukaja: Benga Benga

Ez a szám Ajukaja észt producernek a remixe Samba Mapangala Yembele című számából. Bármikor lehet rá kacsatáncolni. Fun fact azoknak, akik ismerik a DorotátSolar The Monk című számunk második fele ennek a számnak a túl hosszú dobpergetéseiből inspirálódva született.


2. Le Simandou de Beyla: Festival

Még egy afrikai, de kicsit más hangulat. Van benne az elejétől kezdve valami feszültségteljesen feszes, ami nagyon megmozgat. Aztán 2:20-tól a trombitaszóló végén kiüresedik a zene, és az eddig háttérben kattogó gitárdallam elkezd úgy egy helyben állva felfele törni, hogy megáll az idő, kinyílik az ég. Amikor ezt a számot másnak mutatom, mindig elkezdek kiabálni ennél a résznél, hogy most figyelj, most figyelj! 


3. Adriano Celentano: Non Mi Dir 

Olyan 6-7 éve tanultam meg home-made pizzát sütni, és keresgéltem valami jó "olaszos" zenét a tésztagyúráshoz. Egy régi emlékképből beugrott Celentano, és azóta nagy rajongója vagyok minden ‘60-as évekbeli albumának. Későbbiekkel nem nagyon érdemes próbálkozni.


4. Fugazi: Waiting room

A kedvenc számom. Nem tudom megunni, mindig beüt tőle az adrenalin. Érdemes utána olvasni a zenekarnak, nagyon jó fejek voltak.


5. Éliane Radigue Trilogie De La Mort 1: Kyema (Intermediate States) REGGAETON 

Éliane Radigue, az egyik legnagyobb hősöm, zeneszerzői inspirációm 50 éve csinálja lassan hömpölygő, gyönyörű drone zenéit. Na, ez a track egy elég vicces remix: valaki Radigue darabja alá vágott egy végtelen reggaeton dob loopot, és meglepő módon tökéletes lett a végeredmény. Egyszerre húz és kontempláltat. Azért hallgassátok meg dob nélkül is. 


+1. Dorota: Solar The Monk II.

Ez egy saját. Bár januárban vettük fel, valamiért sokáig vártunk azzal, hogy kijöjjön, és most meg nagyon aktuális lett a kép is, a szöveg is.

In the garden of stones

Solar the Monk

Two sun makes one son

He’s always at home.TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek