Titkos Társulat

Tótferi

2000 Ft / diák: 1600 Ft
Trafó bérlet érvényes
égszakadás, földindulás, csoda

“Kárpáti Péter darabja, saját rendezésében különös történetekből születő különleges előadás. Talán több is, mint egy előadás.” (szinhaz.hu)
 
Akkor szabadult el a gonosz a Földön, amikor megjelentek rajta a jóemberek. Hiszen az ősi kultúrákban az elesettek megsegítése, a földönfutók befogadása nem erkölcsi kérdés volt, hanem törvény. Nem létezett adakozás, csak adó. És ha valaki megszegte ezt az félelmetes adótörvényt, nem maradt el a szörnyű büntetés. Így ment ez egészen addig, amíg egy szép napon általános amnesztiát nem kaptak a cinikusok.
 
A Tótferi misztériumjáték, szórakoztató, szép mese a káoszról, a világvégéről és egy csöpp irgalomról. Az Úristen vacogva bolyong és szállást keres a csikorgó, vak téli éjszakában.  Az Antikrisztus pedig fölgyújtja az óceánt, az óceán fölgyújtja az eget - mindjárt megmelegszünk.
 
“Töprengek, le merjem-e írni, de le kell írni: az a helyzet, hogy van neve ennek a fajta közösségi eseménynek, amit Kárpátiék Titkos Társulata hozott létre. Jogos a misztériumként való meghatározás, hiszen rituáléról van szó. Rítus pedig az, amin múlik valami. Hogy ezen a játékon kinek mi múlik, az személyre szabottan működik majd. Lehet, csak annyi, hogy megértsd és elfogadd a történések irracionalitását, s megérezd a száraz levélnyi emberi lét semmiségét. Tetszik vagy nem, szent színház ez, mégpedig a brooki értelemben vett szent színház. Aki nem hiszi, járjon utána.”
(Gabnai Katalin, Revizor)
 
“...igazi szenvedélyből született szerelem-elöadás, lenyűgöző színészi alakításokkal, árny-fény játékból kibomló varázslattal…”
(Rádai Andrea, Magyar Narancs)
 
“...amit Stefanovics Angéla itt csinál, az maga a teljes lefegyverzés, szerintem meg lehetne szüntetni vele a háborúkat az egész világon. (...) Az utolsó képben az ablak mögött ült egy csecsemővel az ölében, én egyáltalán nem lepődtem volna meg, ha minden szcenikai segítség nélkül felemelkedik mintegy Mária mennybemenetele.”
(Stuber Andrea naplója, 2018.09.12.)

A darab Erdész Sándor (Ámi Lajos meséi) és Kálmány Lajos népköltési gyűjtéseinek felhasználásával készült.
 

Színészek: STEFANOVICS AngélaFEKETE ÁdámSZABÓ ZolaKÁRPÁTI PálVIKTOR BalázsGEORGITA Máté DezsőKÁRPÁTI Liza
 
Dramaturg: ZSIGÓ Anna
Zene: CSIZMÁS András
Látvány: Veronika KERESZTESOVA
Fény: LENGYEL Ákos
Fotó: Fortepan/MAGYAR Bálint
Produkciós vezető: TRIFONOV Dóra
Asztalos: SZABÓ SIPOS Ágoston
Konzultáns: TÉRI Gáspár
Írta és rendezte: KÁRPÁTI Péter
A Füge és a Trafó közös produkciója


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • naygtermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek