Silvia Gribaudi (IT)

Graces

     
jegyár: 3600 Ft
kedvezményes: 3000 Ft
diák: 2400 Ft
Trafó bérlet érvényes

Kísérőprogram

DEC/04 Silvia Gribaudi workshopot tart a büszkeségről 14-16 óra között, semmilyen táncos múlt nem szükséges! További információ itt.

DEC/03 Szeretettel várjuk a nézőket az előadást követően a Gondolat Generátor műhely által szervezett ingyenes NÉZŐPONT foglalkozásra!

NÉZŐPONT

gender, irónia, szabadság

A darab, amitől felrobbant a Facebook. 

Az olasz koreográfus bőséges humorral és mély empátiával emeli az emberi tökéletlenséget kliséktől és külsőségektől mentes művészetté. A Zeusz lányait – Aglaia a ragyogás, Euphroszüné az öröm és Thaleia a virágzás istennője – ábrázoló A három grácia (Antonio Canova, 1812-1817) szoborcsoportból inspirálódva három profi férfi táncos és a rendező, Silvia együtt keresik a báj szó jelentését. Tánccal és beszéddel, de legfőképp melegséggel és könnyedséggel tárja fel a darab az emberi természet velejét, melyben férfi és nő találkozik, szerepektől mentesen. 

A torinói születésű Silvia Gribaudi már tíz éve bontja le és rakja újra a nemi sztereotípiákat, a női-férfi identitást. Ő maga szereti a „test alkotójaként” megfogalmazni magát, mert munkássága a tökéletlenségeket emeli művészetté, egyenes, nyers és együttérző vidám stílusban a tánc és színház határait átlépve. Korábbi darabjaival is turnézott már Olaszországon kívül, de a Graces teljesen berobbantotta hírnevét a világban: Sanghajtól Malmön át a párizsi Théatre de la Ville-ig mindenhol megfordult. 

„Silvia a test szabadságának olasz profétája. Nem a kidolgozott, edzett testé, amit általában összekapcsolunk az erővel és az izmokkal, hanem a valóban szabad testé, ami mentes azoktól a kötöttségektől és feladatoktól, amiket annyiféle kultúra ráerőltet.” (Roberto Canziani, Quantescene)

Koreográfus: Silvia Gribaudi
Dramaturg: Silvia Gribaudi, Matteo Maffesanti
Előadók: Silvia Gribaudi, Siro Guglielmi, Matteo Marchesi and Andrea Rampazzo
Fénytervező: Antonio Rinaldi
Technikai asszisztens: Theo Longuemare
Technikai vezető: Leonardo Benetollo
Jelmeztervező: Elena Rossi 

Produkció: Zebra
Koprodukciós partner: Santarcangelo dei Teatri

A produkció létrehozását támogatta ResiDance XL – luoghi e progetti di residenza per creazioni coreografiche, Anticorpi XL - Network Giovane Danza D’autore, L’arboreto - Teatro Dimora di Mondaino e IntercettAzioni - Centro di Residenza Artistica della Lombardia - progetto di Circuito CLAPS e Industria Scenica, Milano Musica, Teatro delle Moire, Zona K
Rezidenciahelyek: Klap - Maison Pour la danse Marseille, Centro per la Scena Contemporanea/Operaestate Festival del Comune di Bassano del Grappa, Orlando Bergamo, Lavanderia a Vapore Centro di Residenza per la danza regione Piemonte, L’arboreto - Teatro Dimora | La Corte Ospitale: Centro di Residenza Emilia-Romagna, ARTEFICI - Artisti Associati di Gorizia, Dansstationen, Danscentrum Syd, Skånesdansteater Malmö Sweden and with the support of Centro di Residenza Armunia/CapoTrave Kilowatt.
CollaborAction#4 2018/2019 – in collaboration with festivals ad theatrical seasons organised by Rete Anticorpi, Ater Circuito Regionale Multidisciplinare, Associazione Mosaico Danza/Interplay, Piemonte Dal Vivo, Amat, Arteven, Fondazione Teatro Comunale di Vicenza, Associazione Artedanzae20, Teatro Pubblico Pugliese, C.L.A.P.Spettacolodalvivo, Associazione Armunia, Fondazione Toscana Spettacolo Onlus.

Graces MiBACT

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
-
  • -
  • Házirend
  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek