smART! XTRA

Illúziók

500 Ft
Érzéki csalódások, szemfényvesztés, trükkmesterek,
látványos valósághekkelő technikák. Milyen analóg és digitális technológiai fortélyok segítségével születnek új dimenziók képzeletünkben?
Hogyan változik észlelésünk a minket körülvevő (tárgyi) környezet és az élő előadói jelenlét manipulációs eszközeinek hatására? Mit látunk egyáltalán? Hogyan hasznosíthatóak az újcirkusz, a médiadesign és a bűvészet területén az illúziókeltés dramaturgiájának módszerei?
 
Kalle Nio finn médiaművész, bűvész és színpadi rendező alkotásai a mágia, a vizuális művészetek, a mozi, a művészettörténet, a cirkusz és a színház különböző elemeit ötvözik. Előadásaiban és filminstallációiban előadóként és feltalálóként a múlt és a jelen, a mágia és a vizualitás, a kézművesség és a technológia, a valóság és az illúziók közötti kapcsolatokat kutatja. Gyakran használja kiindulási pontként a 19. századi mágia elemeit az emberi test és az emberi kapcsolatok egyedi látványvilágú vizualizációihoz. A WHS társulattal több mint 30 országban lépett  fel, videómunkáit és rövidfilmjeit számos galériában állították már ki.
Gyertyán Balázs Stockholmban, Glasgowban, Newcastle-ben, Londonban és Budapesten folytatott bűvész, pantomim, utcai cirkusz, fizikai és intim színházi tanulmányokat kommunikáció és médiatudomány szakos diplomája mellett. Mutatványainak pontos megtervezése során a bűvészet művészetszociológiai vonatkozásait kutatja. A Persolab Bűvész Alkotóközösség alapítója, alelnöke volt a Corodini Országos Bűvész Egyesületnek, rendszeres fellépője a TÁP Színház Minden Rossz Varieté előadássorozatának.
Varga Vince portfóliójában ugyanúgy helyet kapnak lemezborítók, étterementeriőrök, televíziócsatorna és könyvsorozat arculati tervek, mint színházi és koncert produkciókhoz tervezett kulisszák vagy zenei kompozíciók. Vizuális kompozíciói láthatóak Lisszabontól Ozorán át Novoszibirszkig, Yonderboi, a The Qualitons, Rhoda Scott, az MR2 Szimfonik vagy Harcsa Veronika koncertjein, a Katona József Színház, a MÜPA és a Trafó színpadán. Az elmúlt években munkáit többek között Kamera Hungária Arany Penge, Hipnózis, Content+Marketing Award díjakkal ismerték el.
https://kallenio.com/
http://gyertyanbalazs.hu/
https://port.hu/adatlap/szemely/varga-vince/person-251597
Előadók: Kalle NIO, GYERTYÁN Balázs, VARGA Vincek
Sorozatszerkesztő – moderátor: KOVÁCS Andrea
Kreatív koncepció: Let it Be! art agency

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek