smART! // ADATOZZ OKOSAN!

ingyenes, regisztráció ajánlott
A versenyre 3-5 fős csapatok jelentkezhetnek 2015. szeptember 30-ig az info@k-monitor.hu emailcímen. Az eseményen maximum 10 csapat részére tudunk helyet és szakmai támogatást biztosítani. A program október 5-én 10:00-18:00-ig, október 6-án 10:00-16:00-ig tart. A záró prezentációkra várjuk az érdeklődőket is október 6-án 14:00 órától.
10 csapat, több ezer data, számtalan kreatív megoldási és elemzési lehetőség az adatvizuálizáció jegyében. Ez az Adatozz okosan! ötletverseny, a K-Monitor Egyesület által, a Norvég Civil Alap támogatásával 2013-ban útjára indított, nyílt adathasználatra épülő hackatonja, a kreatív ötletek maratoni versenye.
 
A kétéves program célja, hogy magyar és nemzetközi informatikai szakemberek, adatszakértők segítségével népszerűsítsék és fejlesszék a civil szektorban és médiában a bárki által szabadon elérhető nyílt adatok használatát. A projekt során a szervezeteket képzések és workshopok segítik aktivizálva az egyes résztvevők kommunikációs, érdekérvényesítői és mobilizációs képességeit, létrehozva egy-egy, a saját szakterületükön hasznosítható mikro-projektet - képzési anyagot, tanulmányt, online alkalmazást vagy éppen térképes honlapot.
 
Hogyan lehet játékosan tanítani a szegregációról, megmutatni, hogyan befolyásolják a reklámköltések a médiapiacot, mi a véleménye az édesanyáknak a várandósgondozásról? Ilyen és ezekhez hasonló ötletek lesznek, lehetnek a programozó ötletverseny témái. A K-Monitor kétnapos mentorprogramjára invitál olyan civil szervezeteket, akik megvalósításra váró ötleteiket szeretnék megvalósítani a különböző társadalmi témák iránt érdeklődő adatelemzőkkel, programozókkal.
A Trafóklubban megrendezésre kerülő Adatozz okosan! hackaton része a 2016 tavaszán, a Smart City tematikában, holland együttműködésben megvalósuló Mission Possible városhekkelő expedíciónak.

Koordinátor: LE Marietta
Támogató: Norvég Civil Támogatási Alap
 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek