A Trafó és az UH Fest bemutatja:

2400 Ft | elővételben: 1900 Ft
Az első 100 jegy elővételes
A londoni Dean Blunt egészen sajátos kapcsot hozott létre az elmúlt években a kísérleti elektronika és a popzenei érzékenység között. Inga Copelanddel közös Hype Williams projektje a 2010-es évek elejének kultikus duója volt a dub, a hiphop, a DIY-elektronika és a bizarr popzenei hangminták hibridjével. Élő fellépéseik felejthetetlenek és lehengerlőek voltak, mint ahogy Dean Blunt szóló színpadi produkciói is azok. Dean Blunt a Hype Williams feloszlása óta közelebb került a balladákhoz, de zenei megoldásai továbbra is kiszámíthatatlanok: a korai Spike Lee filmek melankolikus aláfestő zenéi, a drone, az r&b, a ritmikus és repetitív zaj mind szerves részeit adják az egyszerre érzelmesnek és cinikusnak ható dalainak. Élőben egy szaxofonost és egy gitárost is hoz magával.
 


Az este vendége lesz az olasz Valerio Tricoli is. Tricoli öt éve már játszott az UH Festen, akkor Robert Piotrowicz-csal közös műsort adott elő. Most egyedül lép fel a Trafóban. Tricoli tavalyi lemeze az év egyik legszebb alkotása volt: a Pan által kiadott Miseri Lares field recording, finom ambient elektronika és a zaj határán mozgó gyönyörű, felejthetetlen hangképei és -kompozíciói a harmincnyolc éves palermói zenész eddigi csúcsteljesítménye. 

Burning Star Core nevű, másfél évtizede aktív projektjével játszik az estén C. Spencer Yeh, New Yorkban élő és alkotó kísérleti zajzenész, a DroneDisco kiadó alapítója. A Burning Star Core zajos és absztrakt elektronikát játszik, kifordított és indirekt technóba hajló műsort, lemezeit többek között a Hospital Recordings, a No Fun és Spencer Yeh saját kiadója, a DroneDisco jelentették meg. Spencer Yeh zenésztársai között ott találjuk többek között John Wiesét, Prurientet, Aaron Dillowayt és Robert Piotrowiczot is.

Az estét Pierce Warnecke és Matthew Biederman duója nyitja majd. Mindketten az Egyesült Államokban születtek és videóművészettel, illetve hanginstallációkkal dolgoznak. Warnecke jelenleg Berlinben, Biederman Kanadában él és alkot, közös audiovizuális műsoruk zajokkal, formákkal és színekkel operál, alkotóelemeikre szedve ezeket, egyenrangú és organikus kapcsolatot hozva létre a hangzó és a látott világ között. Pattanásig feszített, elementáris erejű műsor, amely szavakba igen nehezen önthető.

 uh2015

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Szerdától szombatig: 16h-19h
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h, vasárnap: 10h-14h.
  • Hétfőn és kedden zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek