Juhász Adél 

László Károlyné

2400 Ft
NEXTFESZT és Trafó bérlet érvényes, de belépésre nem jogosít. Bérletvásárlás és online beváltás.

Juhász Adél nem igazán árulja el, hogy a szólót miért az elhunyt nagymamájáról nevezte el, de az biztos, hogy egy hallucinatív és kirobbanó színpadi produkcióban lesz részünk. Nem emberi, furcsa és kavargó alakok alkotta hipnotikus képeken keresztül utazik a darab.

L.K. az előző “László” névre hallgató szólóm továbbgondolása. László, a nagyapám volt és valójában semmi köze a róla elnevezett darab tartalmához. Amikor fogytán az erőm, Neki ajánlom a rám váró munkát , hogy bírjam. A mamám egy pár éve halt meg. Valamiért olyan világban élünk, ahol a nőket a férjükről jegyzik, még a betegágy feletti monitoron is. Ez a darab az ő “nevét” viseli. Úgy gondolom, ez így “fair”. Kedvelem amikor egy absztrakt alkotás megszemélyesedik. Amúgy Erzsébet! És a neve napján születtem.


Juhász Adél kortárs táncos és koreográfus Magyarországon és Svájcban. A Lausanne-i La Manufacture-ben diplomázott. A genfi L'Abri társművészeként készítette a László Károlyné című szólómunkáját, ami Pavillon ADC-ben debütált (Genf, 2021). A OuinchOuinch kollektíva tagjaként jelenleg nemzetközi turnén vesznek részt a HappyHype című darabjukkal, amelyet a 2022-es “Swiss Dance Days” -re is beválogattak . Juhász Adél, Salômé Guillemin-Poeuf és Camille Poudret alkotta "Technopagans - tuning your inner cables" előadást a La Batie fesztiválon mutatták be (Genf, 2022). Adél jelenleg Ceylan Öztrük legújabb alkotásán dolgozik a Gessneralle színházban (Zürich, 2023). Magyarországon Molnár Csaba, Biczók Anna és Szeri Viktor koreográfusokkal dolgozik együtt.

Koreográfus, előadó: Juhász Adél
Zeneszerző, előadó: Csernovszky Márton
Fény: Gautier Teuscher (CH) / Payer Ferenc
Mediadesigner: Yann Longchamp (CH) /Nagy András
Jelmez: Vass Csenge

Pavillon ADC, Nestlé Foundation for Art, Foundation L’Abri, NKA Imre Zoltán Program, Sín Kulturális Központ, Fondation L’Abri, Loterie Romande


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek