Horváth Attila - Kiss Rebeka Petra 

A kimondhatatlan jókedv játéka

2400 Ft
NEXTFESZT és Trafó bérlet érvényes, de belépésre nem jogosít. Bérletvásárlás és online beváltás.

Gyerekkorunk közkedvelt társasjátéka reális képet fest életpályánk jelenlegi szakaszairól. A gyakran véget nem érő társasjátékot állítjuk párhuzamba a valósággal, nem a valóságban. A játék szabályzata teljesen, vagy részben megtörtént eseményeket dolgoz fel.

Fiatal pályakezdő művészek saját szakmai előre- és hátralépéseikből hoztak létre egy szórakoztató önreflektív társasjátékot. Az előadás műfaját tekintve táncelőadás, amelyben végig egy előre felvett videó instruálja az előadókat. Az előadás szerves része a tánc, fizikalitás, és a látvány.

Az előadás a szabadúszás nehézségeit mutatja be két előadóművész megtörtént életeseményein keresztül. A diplomázás óta eltelt négy év jelentős eredményeit és kudarcait kendőzetlen őszinteséggel és öniróniával tárjuk a nézők elé. A kimondhatatlan jókedv játéka egy társasjáték-szituációra épül, amelynek mozgástere a társasjáték mezőin valósul meg. Mi, az előadók pedig bábukká válva játszunk, hogy elsőként érjünk be a táncművészet végső mezőjére. A játék, táncművészként megélt tapasztalásainkból kialakult szabályrendszeren alapul, ahol mezőről-mezőre különböző mozgásminőségekkel juthatunk előbbre, viszont nem csak előre, de vissza is lehet kerülni. A játékosok pályakezdő egyéni vállalkozók, akiket végig a saját hangjuk instruál. Nem tudjuk milyen kimenetele lesz, de a lehetőségeket ismerjük.


Horváth Attila (született 1996) szabadúszó táncos, előadó, alkotó. A Magyar Táncművészeti Egyetemen végzett 2018-ban modern tánc BA szakon, jelenleg a mesterképzés táncpedagógia szakos hallgatója. 2016-ban gyakornokként dolgozott 2 hónapot a Theather Ulmnál Németországban. Első darabja „A kimondhatatlan jókedv játéka” 2022-ben lett bemutatva a MU Színházban. A darab meghívást kapott a „Tánc Fesztiválja” Veszprémbe, illetve az Under500 Fesztiválra. Szabadúszóként számos hazai alkotóval dolgozott: Frenák Pál, Hód Adrienn, Várnagy Kristóf, Simkó Beatrix, Kulcsár Noémi, Pataky Klári, Oberfrank Réka, Góbi Rita.

NKA Imre Zoltán Program, Sín Művészeti Központ, Műhely Alapítvány, MU Színház


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
-
  • -
  • Házirend
  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek