e-Trafó újra-Néző / 1 hétvége 2 visszajátszás

Dollár Papa Gyermekei: Otthon - film verzió // Tünet Együttes: Tünetegyüttes - film verzió

2900 Ft / Támogatói és családi jegy: 4900 Ft / kedvezményes jegy: 1500 Ft
Az előadásokra külön jegyváltás szükséges.

Trafó bérlet érvényes.
Jegyvásárlás vasárnap este 22 óráig.
Megnézhető vasárnap éjfélig!

Dollár Papa Gyermekei: Otthon - film verzió (online premier: 2020.12.11.)

A Dollár Papa Gyermekei társulat Otthon című előadásának teljesen újragondolt, otthoni különkiadása a dogma filmek stílusában. Nem stream, nem konzerv. Film.

Ördög Tamás és Kiss-Végh Emőke figyelmének központjában kezdetek óta a család, a családi kapcsolatok és viszonyok állnak. Személyes és nagyon intim, közvetlen hangvételű előadásaik fő célja a néző és a színész, valamint a színész és a szerep közötti határ eltörlése. A társulat sajátos munkamódszerének köszönhetően gyakran eldönthetetlen vagy észrevehetetlen a fikció és a valóság közötti átlépés. Ezúttal Strindberg nyomán. A pelikán csak inspirációforrás, az alkotók az eredeti szöveg tartalmára, mélységére és érvényességére koncentráltak, így született meg a valóban mai, élő nyelvezetű előadás filmverziója.

Szereplők:
Elise, az anya - Urbanovits Krisztina
Fredrik, a fia - Georgita Máté Dezső
Gerda, a lánya - Kiss-Végh Emőke
Axel, a veje, Gerda férje - Ördög Tamás

Felvétel és utómunka: Ofner Gergely

August Strindberg A pelikán című drámája alapján. 
Rendező: Ördög Tamás


Tünet Együttes: A tünetegyüttes - film verzió  (online premier: 2021.01.22.)

Gyárlátogatás a kulisszák mögé. A független alkotók története mindenkié, aki mára elvesztette viszonyítási pontjait. Egy ország tünetegyüttese.

2019-ben csináltunk nektek egy előadást a független előadó-művészet elmúlt 30 évének történetéről – benne a Tünet Együttes őszinte és személyes szilánkjaival. A rendszerváltástól indultunk és kusza mindennapjainkba érkeztünk. Saját történetünket kínáltuk fel, hogy ezen keresztül a mai Magyarország tünetegyüttesét próbáljuk meg értelmezni és vitára bocsátani.

(2020. március 11-én A tünetegyüttes volt az utolsó előadás a Trafóban, mielőtt bezártak a színházak. Lidérces, világvége érzés volt. A Trafó pincéjében egy kis csapat egy mindenre elszánt közönséggel, valahol a valóságon túl próbálnak párbeszédbe kerülni.)

Most már a COVID-19 is része a történetnek, ezzel együtt írjuk mi is tovább a sztorink, kamerák, operatőrök segítségével. A Tünet Együttes három alapító tagja most újra leszáll a Trafó pincéjébe, hogy felgöngyölítsék múltjukat, felemelkedésüket és bukásaikat, emblematikus pillanatokon keresztül számot adjanak arról, hogy miben hittek, és abból mi maradt, hogy milyen egy független társulatban létezni 16 éve.

Egy dokumentarista performansz dokumentálása egy elhivatott, fiatal dokumentumfilm-rendező szubjektív szemszögén keresztül. Előadó-művészetből média-tartalommá transzformált anyag. Nem stream, hanem interaktív film, azaz új alkotás.

Rendező: Szabó Réka

Előadók és alkotótársak: Gőz István, Papp Éva, Szabó Réka, Szász Dániel, Valcz Péter

Dokumentumfilm részletek: Kőrösi Máté
Operatőrök: Czakó Máté, Kőrösi Máté
Hang: Lengyel Ákos, Puszta Márk
Fény: Lengyel Ákos
Zene: Csizmás András
Szöveg: Peer Krisztián
Mozgás asszisztens: Fülöp László

Köszönet: Fuchs Lívia, Halász Tamás, Lakos Fanni, Nánay István, Oberfrank Réka, Rihay-Kovács Zita, Szabó György, Szabó István, Szögi Csaba, Újvári Milán, Varga Andrea

Koprodukciós partner: Trafó Kortárs Művészetek Háza
Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek