e-Néző #07

Tünet Együttes: A tünetegyüttes - film verzió

3000 Ft / kedvezményes jegy: 1500 Ft / családi jegy: 5000 Ft / Támogatói jegy: 10000 Ft
Trafó bérlet érvényes

Nem közvetítünk színházi térben létező előadásokat. Olyan produkciókat mutatunk be, amelyek kifejezetten online médiumra születtek, vagy ott alakulnak újra. Azért és azzal a tudattal készültek, hogy a néző egy képernyő előtt ül. Visszanézni pedig nem lehet, csak akkor történik, amikor van: élő. 

Gyárlátogatás a kulisszák mögé. A független alkotók története mindenkié, aki mára elvesztette viszonyítási pontjait. Egy ország tünetegyüttese.

2019-ben csináltunk nektek egy előadást a független előadó-művészet elmúlt 30 évének történetéről – benne a Tünet Együttes őszinte és személyes szilánkjaival. A rendszerváltástól indultunk és kusza mindennapjainkba érkeztünk. Saját történetünket kínáltuk fel, hogy ezen keresztül a mai Magyarország tünetegyüttesét próbáljuk meg értelmezni és vitára bocsátani.

(2020. március 11-én A tünetegyüttes volt az utolsó előadás a Trafóban, mielőtt bezártak a színházak. Lidérces, világvége érzés volt. A Trafó pincéjében egy kis csapat egy mindenre elszánt közönséggel, valahol a valóságon túl próbálnak párbeszédbe kerülni.)

Most már a COVID-19 is része a történetnek, ezzel együtt írjuk mi is tovább a sztorink, kamerák, operatőrök segítségével. A Tünet Együttes három alapító tagja most újra leszáll a Trafó pincéjébe, hogy felgöngyölítsék múltjukat, felemelkedésüket és bukásaikat, emblematikus pillanatokon keresztül számot adjanak arról, hogy miben hittek, és abból mi maradt, hogy milyen egy független társulatban létezni 16 éve.

Egy dokumentarista performansz dokumentálása egy elhivatott, fiatal dokumentumfilm-rendező szubjektív szemszögén keresztül. Előadó-művészetből média-tartalommá transzformált anyag. Nem stream, hanem interaktív film, azaz új alkotás.

Rendező: Szabó Réka
Előadók és alkotótársak: Gőz István, Papp Éva, Szabó Réka, Szász Dániel, Valcz Péter
Dokumentumfilm részletek: Kőrösi Máté
Zene: Csizmás András
Szöveg: Peer Krisztián
Mozgás asszisztens: Fülöp László

Köszönet: Czakó Máté, Lakos Fanni, Fuchs Lívia, Halász Tamás, Nánay István, Oberfrank Réka, Rihay-Kovács Zita, Szabó György, Szabó István, Szögi Csaba, Újvári Milán, Varga Andrea

A minden előadásához új formanyelvet kereső Tünet Együttes ezúttal magáról beszélt A tünetegyüttes című performanszában, amihez csak egyetlen út kínálkozott: az őszinteség.

Pintér Béla után a tizenöt éves Tünet Együttes is kiborul; ami a függetlenek helyzetét illeti: kulturkampf idején, pénztelenül napról napra élve…

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • hétköznapokon: 14h-18h
  • -
  • -
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Átmenetileg zárva.
  • -
  • -
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek