Vass Imre az univerzum mélyebb összefüggéseit kutatja #addigamíg / 5+1 kérdéses #maradjotthon interjú

Vass Imre az univerzum mélyebb összefüggéseit kutatja #addigamíg / 5+1 kérdéses #maradjotthon interjú

Koreográfus, táncos, performer. 2010 óta készít önálló koreográfiákat és performanszokat. Munkáiban az előadás és a befogadói oldal közötti relációk sokféleségét kutatja. 2015-ös taking place című előadását Lábán-díjra nominálták.



1. Hol vagy most és mióta?
Március 16. óta nézem a Teleki téri piac tetejét.

2. Tudsz ott(hon) dolgozni? Mit csinálnál, ha ez most nem így lenne?
Amikor saját projekten dolgozom, eleve sokat szoktam itthon lenni. Nem vagyok táncterem-függő, ellenben hatalmasakat lehet denszelni a konyhában, vagy más szegleteiben a lakásnak. Ha most nem lenne karantén, akkor minden nap járnék ki Budafokra az art quarter budapestbe próbálni. Három hét múlva lenne ott a Personal Trainer szólóm premierje. Helyette most tér- és időfelosztásokat tanulmányozok papírból készült lyukas henger testek segítségével.

3. Mi segít a napok túlélésében, kialakult valamilyen újfajta rutin?
A vesetisztító kúrámhoz három hétig a zsályatea elkészítése volt a biztos pont, természetesen csak a jógagyakorlás után. A főzés mellett a mosogatás az, ami mostanában alázatra tanít, illetve mélyebb betekintést nyújt az univerzum működési elveibe.

4. Mennyi időt töltesz online, hogy bírod?
Kb. ugyanannyi időt töltök online, mint a pre-COVID19 időkben. Viszont aminek nagyon örülök, hogy a reggelimet a konyhában a beáramló napfény társaságában fogyasztom, nem pedig a nappaliban egy laptop előtt a híreket böngészve. Bár a laptoppal eltöltött órákon még azért lehetne valahogy faragni.

5. Mi a legjobb ebben az egészben (ha optimista vagy), vagy mi a legrosszabb (ha pesszimista)?
Személyes szempontból az a legjobb, hogy nem kell fel-alá rohangálnom a városban, és jelenleg azt is elég jól bírom, hogy nem kell kitalálnom, mi legyen az esti program. Kollektíven meg szerintem most van lehetőség egy teljesen más tempójú és minőségű létezést megtapasztalni. A legrosszabb pedig az, hogy ez csak azoknak a kiváltsága, akiknek nem kell dolgozniuk, viszont van megtakarításuk.

+1
Ajánlanál valamit, ami jól esett mostanában?

- Édességekhez használatos datolyapasztát, amit Lakos Fanninak köszönhetek. A Dubai szupermarketben lehet kapni, 800 Ft egy kiló.
- Annak, aki nem tud leállni a munkálkodással: Bojana Kunst: Artist at work témájú “beavató” lecture előadását és könyvét.
- A Monster Magnet Powertrip számát.
- A Lazy Calm Raga zenéjét. Már fél éve hallgatom őket. Valahogy úgy vannak összerakva a mixek, hogy mindig arra rímel, amit éppen csinálsz.
- Meditációs objektumként pedig zen-verseket, amit hallgatni is lehet.

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek