Időpont

2016.02.26. 20:00

Időtartam

50'

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

2400 Ft / diák: 1900 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Jegyvásárlás


Linkek:

mmessier.com


Támogatók:


a Frankofón Fesztivál keretében

Caroline Laurin-Beaucage & Martin Messier (CAN): Soak
A Koreográfusok új utakon sorozatban

| tánc

2016 FEBR. 26.

| ÚJ UTAKON, TRAFÓ17, English-friendly

Ha kíváncsi vagy a fényanimáció színpadi alkalmazási technikáira akkor ott a helyed a smART! XTRA Fénytér-estjén!

Február 26-án az előadás után Szemessy Kinga táncos-tánckutató beszélget Caroline Laurin -Beaucage és Martin Messier koreográfusokkal. Minden érdeklőőt szeretettel várunk!


Fény, hang és tánc koherens egysége: beszippant és nem ereszt. Ez a kanadai duó közös munkája, a Soak.

Martin Messier multimédiás művész, zeneszerző és előadó, akit leginkább az elektroakusztikus zene és az előadóművészet más ágai közötti együttműködés foglalkoztat, a zene és a tárgyak, testek kapcsolata. Úgy lehel hangokkal életet tárgyakba, ahogy a mozdulatok teszik a testtel: olyan hétköznapi eszközök segítségével komponál zenét, mint az ébresztőóra, toll, vagy egy varrógép. Messier-nél a hang mozgatórugó, és nem alárendelt a mozdulatokhoz való viszonya. Munkáival olyan helyeken járt már, mint a MUTEK, a római Luminaria, a Sonar, vagy a linzi Ars Electronica.
Caroline Laurin-Beaucage táncos a Toronto Dance Theatre-ben tanult és számos ismert koreográfussal és társulattal dolgozott együtt az elmúlt 12 évben. 2011-ben csatlakozott a világhírű kanadai társulathoz, az O Vertigóhoz.  Sokat dolgozik élő zenével, főleg a szintén kanadai Nicolas Basque zeneszerző-előadóval.

A Soak a zene, a mozgás és a fény összehangolásának lehetőségeit kutatja. Arctalan, nemtelen lények mozognak sötét, üres térben. Szaggatott mozgásukkal bele-belemártanak minket az elveszett testek végtelen univerzumába. Érzéki csalódás ez, futurisztikus trip, vibráló flashback pulzáló zajzenére. Az atmoszféra egy csapásra beszippant. Jefta Van Dinthert és Hiroaki Umedát juttatja eszünkbe.Koreográfusok: Caroline Laurin-Beaucage, Martin Messier
Alkotótársak: Caroline Laurin-Beaucage, Brianna Lombardo
Beugró táncosok: Manuel Roque, Elinor Fueter, Caroline Laurin-Beaucage, Brianna Lombardo
Hang : Martin Messier
Fény: Martin Messier, Karine Gauthier
Fotók: Julie Artacho

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek