Időpont

2015.12.27. 20:00

Időtartam

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

2400 Ft | elővételben: 1900 Ft
Az első 100 jegy elővételes

JegyvásárlásTámogatók:

/ magyar underground / new wave / punk
SEXEPIL

| zene

2015 DEC. 27.

| Ünnepi koncertek, TRAFÓ17, English-friendly

A 90-es évek kultikus zenekara kissé átalakított felállásban, megújult koncepcióval tér vissza a reflektorfénybe.
 
A Sexepil magyar nyelven kezdte, így vált kultikussá, de nemzetközileg is sikeres korszaka 1990-ben indult, amikor a holland Mick Ness állt mikrofon elé, és angol szövegre váltottak.
Öt év alatt három ütős lemezt írtak: a Love Jealousy Hate (1991), az Against Nature (1993) és a Sugar for the Soul (1995)  A Sexepil ráérzett a korszellemre, nemzetközi sikereket ért el. Színpadra lépett a Björköt útjára indító Sugarcubes-zal és a Faith No More-ral is – a Music TV az ő klipjeiket (Eroding Europe, Jerusalem) is rendszeresen pörgette. Később (Magyarországról elsőként) olyan helyeken játszhattak, mint a texasi SXSW fesztivál vagy a legendás New York-i CBGB. Aztán eltűntek a szemek elől…
… hogy 2014 decemberében hosszú vajúdás után, (némileg módosult felállással) végre megszülessen a Your Scream Is Music című új nagylemez, melyen a klasszikus epil-sound egyszer a Tool, máskor a QOTSA vagy a NIN zakatolását idézi, de ezzel együtt néha pofátlanul simán vált fütyülhető poprockba.
A zenekar azóta már egy új EP utómunkálatain dolgozik. (Megjelenés karácsony környékén!) Ennek az anyagnak lesz a premierje a Trafóban, de természetesen a régebbi klasszikusok is felcsendülnek majd.
 
Sexepil: Deák Endre - gitár, Kocsis Tamás - gitár, László Viktor - basszusgitár, Vangel Tibor - dob, ének, gitár. Állandó vendégek: Szalai Anesz – ének (ANEZ) Nagy Dávid – dob (Óriás, Grand Mexican Warlock) és Kiss Árpád – trombita (Manoya)


 Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid, Lucza Flóra, Szilasi Flóra | Design: Nagy Gergő Arculati elemek