Időpont

2016.03.19. 17:00

Időtartam

60'

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

1500 Ft / gyerekeknek (6 éves korig): 1000 Ft
2 éves kor alatt ingyenes

JegyvásárlásTámogatók:

RUTKAI BORI BANDA: PIZSAMÁTOR
Lemez- és könyvbemutató nagykoncert gyerekeknek

| zene

2016 MÁRC. 19.

TRAFÓ17

A Rutkai Bori Banda Sárkányjárgány című könyve és lemeze körbeszáguldotta az országot, számos gyerek és szülő „házi kedvence” lett.

A Pizsamátor album dalai folytatják a bulizós kaland-dalok sorát. A Pizsamátorok köztünk vannak, és bármivé át tudnak változni, hol kalózok, hol bunkerépítők, máskor porszívó szelidítők, piciklis artisták, balatoni indiánok, vagy éppen a Rizibizi Diszkóban halandzsázó maharadzsák. Ahogy átváltoznak a Pizsamátorok, úgy töltődnek fel varázslattal a hétköznapi történések, színeződnek ki a családi élet megszokott eseményei. A lendületes tánczenék egyik játékból a másikba repítenek, Boriék bátran nyúlnak felnőtt zenei alapokhoz, amit gazdag lelkületű, humoros mesevilággal társítanak. Ez a rendhagyó gyerekzenei irány nem csak a gyerekek körében lett népszerű, de sok felnőtt  szimpátiáját és háláját is kivívta. Az egész családot megtáncoltató, megvidámító dalok szövegeit Bori írta, a lemezt kísérő könyvet is az ő festményillusztrációi díszítik. A koncerten a képekből készült animációk járnak a dalok nyomában, s színes vetített hátteret adnak a közös kalandokhoz.

Fellépnek a lemezen közreműködő vendégművészek és gyerekszereplők, Bori horgolt bábjaival eleveníti meg a mesedalokat, színes sapkáival és csíkokban bővelkedő jelmezeivel pedig Pizsamátort varázsol a gyerkőcökből és a felnőttekből.

A koncert után a könyv és a CD a helyszínen megvásárolható, amit a zenekar örömmel dedikál.Rutkai Bori – ének, szöveg, bábok, jelmezek
Darvas Kristóf – billentyű, ének
Szerető Dániel – basszusgitár
Dudás Zsombor – dob, ének

A kiadvány a Kolibri Kiadó gondozásában jelenik meg.
Felelős szerkesztő: Balázs Eszter Anna
Szöveg, illusztrációk: Rutkai Bori
Könyvtervezés: Nemes Péter
Hangmérnök: Németh ImreImpresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid, Lucza Flóra, Szilasi Flóra | Design: Nagy Gergő Arculati elemek