Perlaki Márton

Puha sarkok

Kísérőprogram

Középiskolás osztályok és egyetemi csoportok számára a Gondolat Generátor szervez galéria-foglalkozást előre egyeztetett időpontban a kiállítás teljes időtartama alatt.

további információ

November 1. (vasárnap) 17:00

Perlaki Márton tárlatvezetése

>>> A Trafó Galéria zárva tart <<<

A járvánnyal kapcsolatos kormányrendelet értelmében a Trafó Galéria jelenleg nem látogatható. Híreinkért, online is elérhető programjainkért figyeljék Facebook-oldalunkat és hírlevelünket.

Feliratkozás hírlevelünkre

Köszönjük a megértésüket, reméljük, hamarosan újra találkozhatunk!

Megnyitó: 2020. október 30. (péntek) 19:00-22:00

Látogatható: 2020. október 31 - 2021. január 17. (meghosszabbítva!)

Kurátor: Szalai Borbála

Perlaki Márton önálló kiállítása az elmúlt években készült fotókból, nagyméretű szénrajzokból, absztrakt fotogramokból és luminogramokból álló nagyobb műegyüttes első bemutatása. Perlaki művészi gyakorlatát az előre eltervezett pontos szerkesztés és egy sajátságos, játékosan bizarr hang kettőssége jellemzi. Szokatlan portréi, megrendezett csendéletei vagy a környezetről leválasztott kiemelései gyakran zavarba ejtőek és váratlanok. Korábbi műveihez képest a Trafó Galériában bemutatásra kerülő anyag egyértelmű és bátor nyitás egy olyan önelemző, a családi viszonyokat is újravizsgáló személyesebb hang irányába, melyben feloldódik az alkotói folyamatok feletti kontroll, és teret kap a kiszámíthatatlan.

Perlaki Márton (1982) fotóriporterként, majd a Színház és Filmművészeti Egyetem operatőr szakán végzett. A The Room magazin alapítója és képszerkesztője volt. Jelölték a FOAM (Foto Museum Amsterdam) nemzetközileg elismert fotós díjára, a Paul Huf Award-ra és beválogatták a múzeum Foam Talent elnevezésű programjába, 2015 legtehetségesebb fiatal fotóművészei közé. Ugyanebben az évben egy fotója a Taylor Wessing Portrait Prize kiállításán is látható volt a londoni National Portrait Gallery-ben. Munkái olyan neves magazinokban és újságokban jelennek meg, mint a Time Magazine, a Vogue, a New York Magazine, az M le Monde, vagy a Süddeutsche Zeitung. Műveivel legutóbb 2016-ban a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban rendezett egyéni kiállításán találkozhatott a hazai közönség.

››› A szociális távolság betartásának érdekében megnyitó beszédet ezúttal nem tartunk, a kiállítótérben pedig egyszerre maximum csak 20 fő tartózkodhat. A várakozókat szeretettel várjuk egy pohár borra a Nagyterem előtti térben és jó idő esetén a Trafó új épületrészében átadott tetőteraszon. Minden látogatót kérünk, hogy a kiállítótérben és a Trafó épületén belül viseljen maszkot és tartsa be a Trafó óvintézkedéseit (lásd lent).

Támogatók: Káli Kövek, NKA, Fotóhónap 2020

..................................

A Oui Non Editions kiadásában megjelent a kiállítás katalógusa, mely megvásárolható a kiadó oldalán keresztül, a Trafó Galériában, valamint az ISBN könyv+galériában.

150 példány 220mm x 265mm  48 oldal 


..................................

Sajtó

1854 - British Journal of Photography Hannah Abel-Hirsch: For Marton Perlaki, less is more

Punkt | Cserna Endre: Ín – Perlaki Márton kiállításáról  

Új Művészet | Schneller János: Intellektualizált érzékiség papíron 

..................................

››› A COVID-19 járványhelyzettel kapcsolatos fontos információk:

Közös védelmünk érdekében a Trafó épületének teljes területén kötelezővé tesszük az arcot és orrot egyidejűleg eltakaró maszk használatát. Amennyiben elfelejtett maszkot hozni magával, a helyszínen is vásárolhat trafós maszkot munkatársainknál. Mivel közösségi tereink egy része – a régi és az új kávézók – fogyasztói terek is egyben, fogyasztás után kérjük a maszk újbóli használatát.

A Trafó Galéria terében egyszerre maximum 20 fő tartózkodhat. Belépéskor, kérjük, használja a kihelyezett kézfertőtlenítőt. Kérjük, fokozottan figyeljen a szociális távolság tartására. A Trafó teljes légcserés gépi szellőztető rendszerét fokozottan működtetjük. Ha a látogatással kapcsolatos bármi egyéb kérdése felmerülne, kérjük, keressen minket bizalommal!

A Trafó Kortárs Művészetek Háza a Trafó Galériát is érintő részletes biztonsági intézkedései, melyeket a járványhelyzet miatt a művészek, a nézők, a kiállítás látogatók és az itt dolgozók egészségének védelme érdekében vezetett be, az alábbi linken olvashatók:

https://trafo.hu/covid_19_a_trafo_biztonsagugyi_intezkedesei

Köszönjük megértésüket és közreműködésüket!


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • hétfőnként: 14h-18h
  • -
  • -
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Átmenetileg zárva.
  • -
  • -
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek