Perlaki Márton

Puha sarkok

Kísérőprogram

Középiskolás osztályok és egyetemi csoportok számára a Gondolat Generátor szervez galéria-foglalkozást előre egyeztetett időpontban a kiállítás teljes időtartama alatt.

további információ

November 1. (vasárnap) 17:00

Perlaki Márton tárlatvezetése

>>> Perlaki Márton Puha sarkok című kiállítását 2021. május 7. és 23. között újra megnyitjuk a közönség számára, a kiállítás védettségi igazolvány bemutatását követően látogatható.

Közös védelmünk érdekében a Trafó épületének teljes területén kötelező az arcot és orrot egyidejűleg eltakaró maszk használata. Belépéskor, kérjük, használja a kihelyezett kézfertőtlenítőt, és fokozottan figyeljen a szociális távolság tartására. A távolságtartás szabályainak megfelelően a galériában egy időben lévő látogatók számát 12 főben korlátozzuk, esetleges várakozás esetén előre is köszönjük a türelmet!

Újra látogatható: 2021/05/07 - 05/23 (kedd - vasárnap, 16 és 19 óra között)

Kurátor: Szalai Borbála

A kiállítás handoutja letölthető innen.

Perlaki Márton önálló kiállítása az elmúlt években készült fotókból, nagyméretű szénrajzokból, absztrakt fotogramokból és luminogramokból álló nagyobb műegyüttes első bemutatása. Perlaki művészi gyakorlatát az előre eltervezett pontos szerkesztés és egy sajátságos, játékosan bizarr hang kettőssége jellemzi. Szokatlan portréi, megrendezett csendéletei vagy a környezetről leválasztott kiemelései gyakran zavarba ejtőek és váratlanok. Korábbi műveihez képest a Trafó Galériában bemutatásra kerülő anyag egyértelmű és bátor nyitás egy olyan önelemző, a családi viszonyokat is újravizsgáló személyesebb hang irányába, melyben feloldódik az alkotói folyamatok feletti kontroll, és teret kap a kiszámíthatatlan.

Perlaki Márton (1982) fotóriporterként, majd a Színház és Filmművészeti Egyetem operatőr szakán végzett. A The Room magazin alapítója és képszerkesztője volt. Jelölték a FOAM (Foto Museum Amsterdam) nemzetközileg elismert fotós díjára, a Paul Huf Award-ra és beválogatták a múzeum Foam Talent elnevezésű programjába, 2015 legtehetségesebb fiatal fotóművészei közé. Ugyanebben az évben egy fotója a Taylor Wessing Portrait Prize kiállításán is látható volt a londoni National Portrait Gallery-ben. Munkái olyan neves magazinokban és újságokban jelennek meg, mint a Time Magazine, a Vogue, a New York Magazine, az M le Monde, vagy a Süddeutsche Zeitung. Műveivel legutóbb 2016-ban a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban rendezett egyéni kiállításán találkozhatott a hazai közönség.

Támogatók: Káli Kövek, NKA, Fotóhónap 2020

..................................

A Oui Non Editions kiadásában megjelent a kiállítás katalógusa, mely megvásárolható a kiadó oldalán keresztül, a Trafó Galériában, valamint az ISBN könyv+galériában.

150 példány 220mm x 265mm  48 oldal 


..................................

Sajtó

1854 - British Journal of Photography Hannah Abel-Hirsch: For Marton Perlaki, less is more

Punkt | Cserna Endre: Ín – Perlaki Márton kiállításáról  

Új Művészet | Schneller János: Intellektualizált érzékiség papíron 

..................................

››› A COVID-19 járványhelyzettel kapcsolatos fontos információk:

A Trafóba a közönség és a látogatók kizárólag védettségi igazolvány birtokában léphetnek be. Közös védelmünk érdekében a Trafó épületének teljes területén kötelezővé tesszük az arcot és orrot egyidejűleg eltakaró maszk használatát.

Belépéskor, kérjük, használja a kihelyezett kézfertőtlenítőt. Kérjük, fokozottan figyeljen a szociális távolság tartására. A Trafó teljes légcserés gépi szellőztető rendszerét fokozottan működtetjük. Ha a látogatással kapcsolatos bármi egyéb kérdése felmerülne, kérjük, keressen minket bizalommal!

Köszönjük megértésüket és közreműködésüket!


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h, vasárnap és hétfőn zárva.
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Nagytermi előadásnapokon: 16-22h.
  • Nyitva: szerda-szombat: 16h-19h. Vasárnap: 10h-14h.
  • Hétfőnként és keddenként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek