Electrify vol. 20

Lázár Gábor, Új Látásmód Fúzió, ooo, Lil Holt

     
2400 Ft / elővételben: 1900 Ft

A Trafó csaknem hét éve futó sorozata, az Electrify novemberben a huszadik eseményéhez ér. A kerek szám alkalmából különböző generációk és színterek magyar előadói töltik majd meg a koncerttermet.

Fellép az analitikus klubzenéjével nemzetközi hírnevet szerző Lázár Gábor, a new wave, electro és indusztriál összetéveszthetetlen hangja, az Új Látásmód Fúzió, a legfiatalabb zenész generáció nagy tehetsége ooo, valamint a hazai trap szcéna legsokoldalúbb arca, Lil Holt.

Lázár Gábor már a bő tíz éves pályafutása kezdetekor megtalálta saját zenei világát. Fő módszere az elektronikus zene történelme során lefektetett stílusok precíz absztrakciók és körültekintően megtervezett kísérletek útján történő lecsupaszítása és kifordítása. Függetlenül attól, hogy a 2-step, az electro, a techno vagy az ambient szolgál kiindulási pontjául, a végeredmény egy szűk, puritán eszköztárral, határozott erővel tördelt képet mutat. Évek óta sorra kapja a meghívásokat az elektronikus zenék fontos központjaiba (Unsound, Berlin Atonal, Berghain stb), kultikus előadókkal dolgozhatott együtt (Mark Fell, Russell Haswell), kiadványai nagyra tartott kiadóknál találnak otthonra (Lorenzo Senni Presto!?!-ja vagy a Boomkat Death Of Rave-je), zenéjét pedig még Aphex Twin is játssza. A Trafóban itthon először mutatja be a Boiler Room-on nagy sikerrel debütált Unfold című audiovizuális előadását.

A Gáspár Kornél vezette Új Látásmód Fúzió az ország egyik legszebb rejtett kincse. Az 1992-ben alapított formáció zeneileg leginkább a new wave, az electro és az indusztriál stílusok közös mezőjében helyezhető el. Szövegeiben a poszt-szocialista valóság lírai rajza, a kétségtelenül disztópikus jövő képe és a humor alkotnak végtelenül találó, mégis zavarba ejtő vegyületet. Ez már önmagában is elég lenne ahhoz, hogy az Új Látásmód Fúziót egy végtelenül különleges projektként emlegessük, ami csak ebben az országban, csak ekkor létezhet. Mindezt azonban még sokkal érdekesebbé teszi, hogy a bariton hang gazdája egy nyájas, avantgárd showman, akinek emlékezetes színpadi karaktere épp annyira meglepő, mint amennyire magától értetődő.

Az ooo Csernovszky Márton free-jazz hátterű multiinstrumentalista elektronikus zenei álneve, aki olyan nagyszerű zenekarok tagjaként jelent meg a budapesti zenei életben, mint a Best Bad Trip vagy a Deus Ex Quartet. Stílusában szinte csapong és nem ismer határokat, egyszerre variál finoman efemer harmóniák és könyörtelen ütemek között, mindezt egy romantikus és narratív megközelítéssel. Élő műsora egyaránt tartalmaz improvizatív anyagokat és visszatérő motívumokat az IDM ihletődésű, Exiles-on megjelent debütáló albumáról (Sírversek I-VI).

Holt Lenszkij egy Budapesten élő író, zajkészítő és performansz-művész, az évek óta virágzó magyar soundcloud rap színtér egyik legújabb és legszínesebb arca. Az ő kreálmánya a két, hiphopból és trapből eredeztethető trash rap alteregó, Lil Holt és Lenszkij. Míg Lil Holt egy hideg, fátyolos szintetizátorokkal és súlyos lábdobokkal teletűzdelt, szuggesztív szövegekre támaszkodó projekt, addig Lenszkij területe az autotune áldásos támogatására hagyatkozó dadaista pop. Hogy a Trafóban mire számíthatunk tőle, azt még múzsája, Kelemen Anna se tudná megmondani.


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek