Színházak éjszakája / VOLT-VAN-LESZ

Színházak éjszakája karszalagodat a Trafó jegypénztárában is megvásárolhatod, de ez esetben csak készpénzzel tudsz fizetni, megértésedet köszönjük!

17h Tárlatvezetés
Fenyvesi Áron, a Trafó Galéria kurátora tart exkluzív tárlatvezetést Mihut Boscu Kafchin önálló kiállításán. A fiatal román képzőművész első budapesti önálló kiállítása előző este nyílik meg a nagyközönség számára, azok után, hogy a művész már bemutatkozott a New York-i New Museumben, a párizsi Palais de Tokyóban, a varsói ujazdowski Kastélyban, valamint a 6. Prágai Biennálén. A román kortárs képzőművészet legújabb fenegyereke egy elhagyatott kaszinó díszletei közé álmodta meg legújabb műveit a Trafó Galériába – műfajilag a klasszikus festészettől az installációig. Mihut Boscu Kafchin a kortárs képzőművészet izgalmas eszközeivel szól a szerencséről, és feszegeti a kozmológia sorsszerűségét.
 
17.30-19h TRAFÓ MOZI I.
Válogatás az elmúlt 17 évad táncelőadásaiból.  Remek táncosok, izgalmas produkciók, egy dimenzióban, frissen pattogatott Trafókukoricával. Csak most, csak itt, csak nektek.
Nagy József - Miquel Barceló (ESP):  Paso Doble
Antony Hamilton (AUS): RGB
Compagnie Marie Chouinard: Orfeusz és Eurydiké


 
18-18.30h JELENLÉT
Réti Anna: Vis-a-vis
találkozások A-val
(keresztmetszet)
 
Vajon mi egy igazi találkozás feltétele? A válasz természetesen nagyon bonyolult. De talán a legfontosabb feltétel a jelenlét. Születése pillanatától kezdve figyelmével mindenki az őt körülvevő és benne zajló folyamatokat követi, jelen van. Fejlődésünk során ez egyre nehezebbé, bonyolultabbá, válik, ahogy tudatosítjuk magunkban a minket körülvevő világot.
A kétszeres Lábán-díjas koreográfus, táncos szólója a jelenlét kérdését járja körül: különböző jelenlét-állapotokat hoz létre, velük kísérletez.
 
20.30 Most ilyen. Milyen lesz?
A Dollár Papa Gyermekeinek novemberben bemutatásra kerülő új produkciójának olvasópróbája. Kivételes alkalom, hogy bepillantsunk a műhelymunka első fázisába. Mennyit változik a szöveg az első olvasáshoz képest?
 
21.30-22.30. TRAFÓ MOZI II.
Válogatás az elmúlt 17 évad táncelőadásaiból.  Remek táncosok, izgalmas produkciók, egy dimenzióban, frissen pattogatott Trafókukoricával. Csak most, csak itt, csak nektek.
William Forsythe (USA-D): One flat thing reproduced
James Thierée (F): La veillée des abysses
Nagy József-Miquel Barceló (ESP):  Paso Doble
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek