18. VERZIÓ Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

Kőrösi Máté: DÍVÁK - megnyitó vetítés

     
2000 Ft

November  9 és 21 között a VERZIÓ Filmfesztivál 18. alkalommal hív világkörüli utazásra és hozza el Budapestre, 5 vidéki városba és online a legkiválóbb emberi jogi témájú dokumentumfilmeket.

Az idei nyitófilm, a Dívák, Kőrösi Máté első dokumentumfilmje, amelynek magyarországi premierje a VERZIÓn lesz a Trafóban november 9-én. Az SZFE dokumentumfilm-rendező szakán végzett friss rendező diplomafilmjének egész estés dokumentumfilmmé fejlesztését a Makabor Studió és az HBO Europe koprodukciójában készítette el. A film középpontjában Szani, Tina és Emese állnak: vagy ahogy magukat hívják, a Dívák. Három húszéves lány, akik órákig képesek sminkről, ruhákról vagy profilképekről beszélgetni. A felszínes külső mögött azonban mindhárman keményen küzdenek, hogy problémás múltjukat hátrahagyva végre leérettségizzenek és megkezdjék felnőtt életüket. Ebbe a helyzetbe csöppen bele Máté, a fiatal rendező, aki az érettségiig követi őket kamerájával, hogy kiderítse, mi rejlik a tökéletes smink mögött - és közben a lányok hatására ráébred: neki is ideje felnőnie.

A Dívák a Szarajevói Filmfesztiválon debütált 2021. augusztus 16-án.


A film FB oldala: facebook.com/divasfilm
A film Instagram oldala: instagram.com/divasfilm.2021

A fesztiválról és a részletes programról bővebben: www.verzio.org

A fesztivált Nagy Dénes filmrendező nyitja meg, akinek korábban több filmjét is bemutatta a Verzió, valamint idén első játékfilmjéért (Természetes fény) megkapta a legjobb rendezésért járó Ezüst Medve-díjat a 71. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. A Dívák vetítése után pedig Gyárfás Dorka, újságíró beszélget a film rendezőjével, Kőrösi Mátéval.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • naygtermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek