Káva Kulturális Műhely

Troll

Ingyenes program
Egy fiatal huszonéves fiú poénból, szórakozàsból ismerkedik meg egy lánnyal a neten keresztül, egy társkereső oldal segítségével. A lány nem az ő világa. Bárhol találkozott volna vele, észre sem veszi. Kitárul előtte egy másik világ, egy másik ember valósága, profilja. De vajon mi a valóság? Mit jelent az egyén valósága? És vajon meddig lehet azzal játszani? Kezelhetjük e játszótérként a másik ember valóságát?

A Troll címet viselő résztvevő színházi előadás a középiskolás korosztályt szólítja meg. Úgy látjuk, hogy napjainkban a tizenévesek, a fiatalok fő kommunikációs csatornái digitálisak. Ebben kell létezniük és közölniük magukról. Amivel találkoznak, az sokszor nem a valóság. Virtuális személyiségek, hamis profilok keverednek nyilvánosan megosztott személyes, sokszor intim adatokkal.

A 20 éves Káva Kulturális Műhelyben alkotók olyan fórumként látják és láttatják magukat, ahol a munkában, játékban résztvevők azt kutatják, hogy mit jelent embernek lenni a jelen társadalmában, mi a viszonyunk az általunk felvetett emberi, erkölcsi, társadalmi kérdésekhez és problémákhoz. Elsősorban színházi nevelési előadásokat készítenek általános és középiskolás csoportoknak, de drámaprogramok és hosszabb távú drámaprojektek megvalósításában is elkötelezettek.
A 2018/19-es évadban a Trafóval együttműködésben játsszák Titkos ajtó és Troll c. előadásaikat a Trafóklubban.

Az előadásra a 9-12. évfolyamos osztályok a  petro.julianna@kavaszinhaz.hu címen jelentkezhetnek.
Színész-drámatanárok: Milák Melinda, Gyombolai Gábor, Sereglei András
Írta és rendezte: Kovács Dániel Ambrus
Dramaturg: Laboda Kornél 

Az előadás Witold Gombrowitz Yvonne, a burgundi hercegnő című drámájából inspirálódott és a színészek improvizációi alapján íródott.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek