Kaori Ito (JP)

Táncolok, mert nem bízom a szavakban

2400 Ft / diák: 1900 Ft
Trafó bérlet érvényes

Kísérőprogram

Február 21-én az előadás után a Gondolat Generátor közönség-összetalálkozót tart. A NézőPont egy fél órás kötetlen program, ahol a közönség egymással vitatja meg az előadás során felmerült kérdéseket.

Nem bízom a szavakban - Pályázat! A Trafó Gondolat Generátor műhelye pályázatot hirdet a "Táncolok, mert nem bízom a szavakban" című előadás kapcsán. Kaori Ito az apja és közte lévő csendet először tánccal töri meg, de ez csupán egy lehetőség a sok közül...


Érzékeny önportré, intim vallomás? Kaori Ito vegyes, néhol ellentétes érzelmeket jelenít meg a színpadon, így a darab egyszerre beszél megbékélésről és elválásról, gyűlöletről, lendületről és emancipációról. Kaori Ito erőteljes és érzékeny koreográfiája két testet mutat be, a sajátját és apjáét, a jóképű és excentrikus öregemberét. Ahogy általában a hozzánk legközelebb állókkal való viszonyunk csapong a legszélsőségesebben, úgy a koreográfia gyors és lassú, hangos és halk egyszerre, mint a tangó, melyet eltáncolnak.

 

„Ez az előadásom az apa-lánya kapcsolattal foglalkozik. Újraalkotok egy találkozást apámmal a színpadon, így igyekszem visszanyerni valamit kettőnk között, ami –úgy érzem- elveszett. Ez egyszerre személyes és művészi értelemben vett találkozás: két ember légyottja, akiket nem csak több ezer kilométer-, de már egyfajta kulturális távolság is elválaszt egymástól.„ Kaori Ito

család, emlékezés, örökség

Az előadás nem szépít és nem takargat, egészen a születésétől kezdve kíséri végig Kaori Ito életét és viszonyát apjával és rajta keresztül önmagával. A Táncolok...-ot nézve ismét rá kell döbbennünk az előadóművészetek tükörként való működésére, amellyel ritkán szembesülünk ennyire mellbevágóan, mint ezt a darabot nézve. Ito kérdései a mi kérdéseink is, ahogy a gondjai is a mieink egy kicsit, így ismét ráismerhetünk a sokszor hangoztatott igazságra: nem számít honnan jövünk, mégiscsak hasonló dolgok foglalkoztatnak minket.

A Táncolok… egyszerre randevú- és szembesülés önmagunkkal. Kaori Ito nem sok mindentől fél, különösen nem magától.

Kaori Ito Japánban született, művészcsaládban, fiatal kora óta foglalkozik tánccal. 20 évesen New Yorkba költözik, ott és Tokyoban is folytatja tanulmányait. Táncol Philippe Découfléval, James Thierrée-ével,  Angelin Preljocaj-zsal, sőt Sidi Larbi Cherkaouival is, mielőtt eljutott saját koreográfusi munkáihoz. A Táncolok, mert nem bízom a szavakban című munkájában a saját apját, a szobrász Hiroshi Itót hívja segítségül, hogy egy duettben vizsgálja meg az apa-lánya viszonyt és visszatérhessen gyökereihez, beszélhessen bizalomról, identitásról.

Szöveg, koreográfia, koncepció: Kaori Ito
Előadók: Kaori Ito (lány) és Hiroshi Ito (apa)
Koreográfus asszisztens: Gabriel Wong
Színpadi szöveg: Julien Mages
Színpadkép: Hiroshi Ito
Fények: Arno Veyrat
Zene: Joan Cambon
Maszktervek és látvány: Erhard Stiefel
Jelmezek: Duc Siegenthaler (Haute École d'Art et de Design de Genčve)
Produkció: Améla Alihodzic (Playtime)
Turné menedzser: Sarah Benoliel / Administration Pierre-André Kranz


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek