SUB.LAB.PRO (Manuel Ronda (IT), Hód Adrienn)

TITÁN

     
3600 Ft
kedvezményes: 3200 Ft
diák: 2600 Ft
Trafó bérlet érvényes
Az előadásban angol, francia, olasz, görög és magyar nyelven beszélnek.

A TITÁN a SUB.LAB.PRO The Ensemble Program második dupla premierje ebben az évadban. Ez alkalommal a táncosok Manuel Ronda olasz koreográfussal és rendezővel dolgoztak együtt, aki olyan világhírű társulatokkal alapozta meg egyedi kreatív nyelvezetét, mint Ultima Vez, a Charleroi Danse és a Rootlesroot, hogy csak néhányat említsünk.  Utolsó alkotói folyamatként az együttes Hód Adriennel dolgozott együtt, aki kétségkívül átszabta kortárs tánc határait és perspektíváit mind Magyarországon, mind nemzetközi szinten.

Ronda és Hód lehetőséget kínál a táncosoknak, hogy hogy elmélyedjenek különböző jellegű kreatív folyamatokban, munkamódszerek megismerésében és előadóművészezi tapasztalatok elsajátításában.

A Titán a Szaturnusz legnagyobb holdja,  a görög mitológiában a Titánt nem egyetlen emberről, hanem a világot uraló istenek egy csoportjáról nevezték el. A Titán a múltat hangsúlyozza, és azt a környezetet, amelyet a múlt teremtett és amelyben kénytelenek vagyunk élni és dolgozni. A múlt visszatarthat bennünket, vagy lehet tanácsok és eszközök forrása, működhet "vállként, amire támaszkodhatunk", mindenképpen jelen van, és nagyban meghatározza a létezésünket.

Az Ensemble tagok most a program végéhez érkeztek, de mūvészeti karrierjük még csak most kezdődik igazán!


Manuel Ronda (IT): oKaLLYToTeY
#totallyok #nyelvek #krokettkiralynő

A mozgás és a hang ritmusából, kompozícióiból, esztétikájából, csendjéből és nyugalmából kiindulva improvizációs technikák segítségével használjuk a testet. Az ítélkezés legcsekélyebb szándéka nélkül. A táncosok kihasználva az előttük sorjázó lehetőségeket fedezhetik fel saját szándékaikat, belső önmagukat, látható és láthatatlan oldalukat, a középpont és a hang kapcsolatát, sugárzását és eltűnését, hogy kifejezzék mindazt, ami belül rejlik.

Előadók: Fanni  Mészáros, Aggeliki Michalaki (GR), Anna Fauro (IT), Cecilia Weidacher (SWE), Coline Hemery (FR), Eleonora Cirelli (IT), Fanny Mansot (FR), Inés Lopez (FR), Manon Campion (BE), Opal Gelman (IL), Shaked Tadmor (IL), Dora Almeleh (BE)
Fény: Dézsi Katalin
Zene: Birdman
Produkció: SUB.LAB Event Productions
Koprodukciós partnerek: SÍN Művészeti Központ, Műhely Alapítvány, Trafó Kortárs Művészetek Háza
Koncepció, koreográfia: Manuel Ronda.

Hód Adrienn: Flash
#technika #bravúr #esetlenség

Milyen eszközei vannak egy kortárs táncosnak? Mit jelentenek egy kortárs táncosnak a tánctechnikai alapok? Hogyan használja vagy nem használja saját technikai tudását? 
A mozgáskutatás az olyan alapmozgásokból, mint forgás, lengetés, gurulás, ugrás, lépés, haladás, emelés, esés és akrobatikus elemek használatból indul ki - a legegyszerűbb megvalósulási lehetőségektől a legextrémebb "technikás" megoldásokig jut el és vissza.  Így juthatunk el az esetlennek tűnő test használattól a teljesen kiművelt, precíz megoldásokig létrehozni formákat és azokat árnyalni. Keressük a minimumot és a maximumot. Keressük a technikai bravúrt más táncstílusokra támaszkodva.

Előadók: Aggeliki Michalaki (GR), Anna Fauro (IT), Cecilia Weidacher (SWE), Coline Hemery (FR), Eleonora Cirelli (IT), Fanny Mansot (FR), Inés Lopez (FR), Manon Campion
(BE), Opal Gelman (IL), Shaked Tadmor (IL), Izabela Flotyńska (PL)
Fény: Dézsi Katalin
Koreográfusi asszisztens: Cuhorka Emese
Produkció: SUB.LAB Event Productions
Koprodukciós partnerek: SÍN Művészeti Központ, Műhely Alapítvány, Trafó Kortárs Művészetek Háza, OFF Alapítvány/HODWORKS
Koncepció, koreográfia: Hód Adrienn

Az Ensemble: Manon Campion (BE), Eleonora Cirelli (IT), Anna Fauro (IT), Izabela Foltyńska (PL), Opal Gelman (IL), Coline Hemery (FR), Ines Lopez (FR), Fanny Mansot (FR), Fanni Mészáros (HU), Aggeliki Michalaki (GR), Shaked Tadmor (IL), Cecilia
Weidacher (SWE)

Koreográfusok: Manuel Ronda (IT), Adrienn Hód (HU)
Külön köszönet: Dora Almeleh, Margit Hodovan, Anikó Rácz, Gergely Ofner, Bence Kovács, Péter Halász, Kata Dézsi
Alapítók, mūvészeti vezetõk, mentorok: Jenna Jalonen, Péter Juhász

TITÁN Műhely Alapítvány
TITÁN EMMI-Emberi Erőforrások Minisztériuma
TITÁN SÍN Művészeti Központ
TITÁN SUB.LAB Event Productions
TITÁN Trafó

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek