Mundruczó Kornél / Proton Színház

Frankenstein-terv

     
jegyár: 3200 Ft
kedvezményes: 2800 Ft
diák: 2200 Ft
Trafó bérlet érvényes

Kísérőprogram

Szeretettel várjuk a nézőket az előadást követően a Gondolat Generátor műhely által szervezett ingyenes NÉZŐPONT foglalkozásra!

PROGRAM

szereplőválogatás, valóságshow, vérfürdő

Lázadás, szembesítés, normalitás, többség elve. Mundruczó Kornél darabja, amely a 2008-as POSZT-on elnyerte a legjobb előadás díját, újra látható. "De tulajdonképpen mi is ez az egész? Valóságshow? Installáció? A válasz: egy fiktív történet, amely egy hétköznapinak tűnő társadalmi drámából egyik pillanatról a másikra véres krimivé változik." (Menų faktūra - Litvánia)


Kinek a bűne, ha odakozmál egy élet? Mikor kezdődik és hol ér véget egy apa-fiú viszony? Hova vezet a gyilkos szeretetlenség, avagy elkerülhető-e a végzet? Egyebek mellett ezekkel a kérdésekkel szembesít Mundruczó Kornél és Bíró Yvette Frankenstein-terv című előadása.

„A díszlet egyszerűen tökéletes: mikrohullámú sütő, Szűz Mária-kép, diszkólámpák és egy kihalt akvárium, mindez összetúrt ágyak és darabokra tört székek között. A Proton Színház előadása (...) egy konténerben játszódik, ahol valójában az őrület lakozik. (...) A helyszínen épp egy laza, ám kellően cinikus filmrendező tart készülő horrorfilmjéhez szereplőválogatást. A filmrendezőt alakító színész (Rába Roland) stílusa leginkább Dieter Bohlenre emlékeztet, aki ugyanígy keresi a jövő sztárjait a Megasztár című show műsorban. (...) Tumultus, letartóztatás, félrecsúszott életek foszlányai és ami ezután marad: a nyomor. (…)

Mundruczó Kornél csodálatraméltó érzékkel vegyíti a performansz, a komédia és a naturalista színház műfajait, melyek az ő kezében egy sokrétű, a jelenre reflektáló példázattá válnak.” (Badische Neueste Nachrichten)

Szereplők: Spolarics Andrea, Rába Roland, Mezei Kinga, Derzsi János / Friedenthál Zoltán, Terhes Sándor, Stork Natasa, Orth Péter, Kiss Ágota
Díszlet, jelmez: Ágh Márton
Írta: Mundruczó Kornél, Bíró Yvette
Dramaturg: Petrányi Viktória
Fény: Rigó Zoltán
Hang, videó: Belényesi Zoltán, Rembeczki János
Kellék: Nagy Gergely
Öltöztető: Cselik Jánosné
Producer: Büki Dóra
Produkciós menedzser: Kövécs Luca
Rendezőasszisztens: Szakács Zsuzsa
Rendező: Mundruczó Kornél

https://protontheatre.hu/hu/eloadas/frankenstein-terv

"Mundruczó Kornél csodálatraméltó érzékkel vegyíti a performansz, a komédia és a naturalista színház műfajait, melyek az ő kezében egy sokrétű, a jelenre reflektáló példázattá válnak.” (Badische Neueste Nachrichten)

"A címben szereplő Frankenstein szörnye Mundruczó szerint nem más, mint a bennünk lévő deviáns." - Dömötör Ági írása


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek