SANKAI JUKU (JAP): MÁSOLAT / UTSUSHI

3000 Ft / diák: 2300 Ft
Trafó Bérlet érvényes
„A butoh a gravitációval folytatott dialógus” (Ushio Amagatsu)

A japán Sankai Juku társulat 1998 szeptemberében lépett fel a Thália Színházban. Korábban ez a csoport szinte ismeretlen volt Magyarországon, de az előadást követően sokan az évad legjelentősebb színházi eseményének tekintették a vendégszereplést, az előadás élménye 14 év után is elevenen él az egykori nézőkben.
A Sankai Juku az egyik legelismertebb butoh csoport a világon. A butoh nem a hagyományos japán színházi műfajok egyike: a 20. század második felében született, amikor a háború utáni generáció már üresnek és hazugnak kezdte érezni a nó és a kabuki tradicionális formáit. Ebből a(z avantgárd) lendületből született a butoh színház.
A társulatot Ushio Amagtsu alapította 1975-ben, első nyilvános előadásukat 1977-ben tartották, 1982-ben pedig már a párizsi Théâtre de la Ville-lel közös produkciók létrehozásáról kötöttek megállapodást. Azóta a világ több mint 700 városában léptek fel.
2008-as előadásuk az Utsushi (Másolat) afféle best of, a repertoáron lévő darabok legizgalmasabb, legérdekesebb részleteinek újrafeldolgozása, több, mint puszta kompiláció. Saját jogán is fontos mű, Ushio Amagatsu 30 éves munkásságának kvintesszenciája.A 200% tánc sorozat keretében november 30-án és december 1-én egy másik elismert japán koreográfus, Umeda Hiroaki darabjai érkeznek a Trafóba. Azok a nézők, akik a Sankai Juku és az Umeda Hiroaki előadásaira is jegyet váltanak, 10% kedvezményben részesülnek mindkét belépő árából!

Előzetes terveinkkel és hirdetményünkkel ellentétben, mégsem lesz Sankai Juku workshop. Érdeklődéseteket és megértéseteket köszönjük!

Rendező, diszlettervező, koreográfus: Ushio AMAGATSU
Asszisztens: SEMIMARU
Zene: Takashi KAKO, YAS-KAZ, Yoichiro YOSHIKAWA

Táncolják: Sho TAKEUCHI, Akihito ICHIHARA, Ichiro HASEGAWA, Dai MATSUOKA, Nobuyoshi ASAI, Yoshifumi DOHI,
Fénytechnikus: Satoru SUZUKI
Hangtechnukus: Junko MIYAZAKI

www.sankaijuku.com

With the support of ACA, Agency for Cultural Affairs, Government of Japan for the year 2012


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
-
  • -
  • Házirend
  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek