ADRIAN BELEW POWER TRIO (USA) & Dav

     
elővételben 4000 Ft, aznap 4500 Ft

A Budapesti Őszi Fesztivállal közös program.
 

Program
20.00h: Előzenekar: Dav
21.00h: Adrian Belew Power Trio
 

Ki Adrian Belew?

Elképesztően virtuóz gitáros, akit Frank Zappa, David Bowie és Paul Simon zenekaraiból ismerünk? Energikus és karizmatikus frontember a King Crimsonban? Sikert sikerre halmozó szólóénekes és zeneszerző? Mindez egy személyben. Októberben az Adrian Belew Power Trio legújabb lemezét, a Side Four-Live-ot mutatja be a Trafó Nagytermében, de hallhatóak lesznek darabok Adrian szólólemezeiről, valamint játszanak kedvenc King Crimson számaikból is.
 Belew 1981-ben csatlakozott a King Crimson együtteshez, melynek azóta is tagja. 1977-ben - és azóta is - az úgynevezett „könnyűzenén“ belül talán a legkomplexebb, legkomolyabb zenészi kvalitásokat igénylő együttes Frank Zappáé volt, így a zenekar tagjává válni a legnagyobb szakmai elismertséget jelentette Belew számára.
 

Szólókarrierjét a King Crimsonhoz való csatalkozásával egy időben kezdte, saját nevén ezidáig 16 lemezt jelentetett meg. Közreműködőként is rengeteg albumon hallható, többek között Paul Simon legismertebb szólóalbumán, a Graceland-en, Mike Oldfield Earth Moving című lemezén, valamint Laurie Anderson, a Nine Inch Nails, Ryuichi Sakamoto, Jean-Michel Jarre, Tori Amos, Joe Cocker, Cyndi Lauper albumain.
 

A zenész az Adrian Belew Power Trio formációban egy rendkívül fiatal dobossal és basszusgitárossal, a Slick testvérekkel dolgozik együtt.
 

Adrian Belew Power Trio:
Adrian Belew – ének, gitár
Eric Slick – dob
Julie Slick – basszusgitár
 

DAV: TúlzásTRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek