Ceux Qui Marchent Debout (F), Anselmo Crew (H)

     
1800 Ft

Ceux Qui Marchent Debout és Anselmo Crew! Egy lenyűgözően energikus rezesbanda Párizsból és egy urbánus zenéket latin-amerikai, afrikai és balkáni dallamokkal fűszerező hazai csapat! Tizenöt zenész, két koncert, egy este! A tánc elkerülhetetlen!

Program:
20:30  Anselmo Crew
21:30  Ceux Qui Marchent Debout

Ceux Qui Marchent Debout (F)

A párizsi brass band, azaz rezesbanda a legkülönbözőbb helyszíneken lépett már fel: színházakban, utcákon, bárokban, fesztiválokon. A zenekar hat tagja  különleges, azonnal felismerhető, utánozhatatlan hangzást alakított ki. Ennek alapja a két ütős/dobos, akiknek megszólalása úgy hat, mintha egyetlen, hihetetlen technikával játszó dobost hallanánk. A basszust egy ritkán hallható fúvós hangszer, a sousaphone hozza (ez az a tubféle, amelybe „bele kell bújni“, így tudja csak megtartani használója). Erre a zenei alapra kerül rá a bendzsó, a harsona és a trombita. Viszonyítási pontokként olyan előadókat említhetünk, mint George Clinton, Al Green, James Brown és persze New Orleans brass band hagyománya. A CQMD igazi koncert zenekar, groove alapú progresszív tánczene annak legnemesebb értelmében, de a jazz koncertek közönsége is különleges élményre számíthat.

Hallgass bele! Nézd meg! Egy kis \rezesbandás hangulat\, ahogy csak CQMD tudja!!
http://www.cqmd.net/
 
A zenekar tagjai/Members:
Roufi: souba
Bruno: trombita
Vitch: nagydob
Tafani pergõdob
Clark: bendzsó
Tubar: harsona

Anselmo Crew

Az ANSELMO CREW 2002 óta működteti fékezett habzású turmixgépét az urbánus world music kedves rajongóinak mind itthon, mind külföldön. Ennek legutóbbi folyományaként az egyik legnevesebb világzenei lemezkiadó, a New Yorkban székelő Putumayo legújabb, 56 országban megjelenő albumán is helyet kaptak. A 9 tagú csapat a mai városi tánczenék (hip-hop, salsa, d’n’b, dancehall, stb.) dzsungelébe oltja a föld kontinenseinek autentikus zenei világát Latin-Amerikától Törökországon át Ököritófülpösig. Mostani koncertjükön néhány szám elejéig befülelést kaphatunk a szeptemberben megjelenő, második nagylemezük anyagába is.


www.anselmocrew.hu

A zenekar tagjai:
Erdős Tamás: baszzusgitár
Király Martina: ének
Sátori Gábor: gitárok
Árkosi Szabolcs: ének, saz, tangóharmónika, billentyűk, sampler
Koós-Hutás Áron: trombita, vokál
Katona Gergő: pozan, szárnykürt, vokál
Vadász Péter: dobok
Mogyoró Kornél: ütőhangszerek, rap
Marka: lemezjátszók

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek