Biczók Anna

Egy lehetséges jövő előzményei

     
2400 Ft / diák: 1900 Ft
Trafó bérlet érvényes

Magyar nyelvű előadás!

Mozgás és szöveg alapú lecture-performance, amelyben az előadó egy táncelőadás részleteit ismerteti a nézőkkel. Személyes benyomások, képzelet és emlékezet járnak táncot a színházi térben tapasztalható fizikális élménnyel. Mi az, ami a térben jelen van, de nem látható? Hogyan válhat a táncoló test személyes tartalma érzékelhetővé? A narráció szempontváltásai, a fantázia és a valóság összefonódásai vezetik az előadás ívét, és a néző képzelőereje teszi végül teljessé.

“Biczók Anna (..) Precedents to a Potential Future című előadásában a tánc kétszeresen is időszerű. A darab folyamatosan ugrál alakok és idősíkok között, és ezek a cserék mindig csavarnak egyet az időkezelésen. A táncos-koreográfus ennek érzékletes bemutatásához a lecture performance műfajához nyúl, amit szükség szerint teatralizál. Szemüvegben és sajátos hanghordozással egy kiváló technikai tudással bíró táncos alakját vázolja fel, akit mozgásban is megjelenít. Ám végig bizonytalanságban tart bennünket, hogy elbeszélőként nem azonos-e a szerepével, hiszen a közbeiktatott „reprezentációk” folyamatosan zavart okoznak a lineáris történetmesélésben.” (Farkas Kristóf, szinhaz.net)


koreográfus, előadó: Biczók Anna

zene: Varga Vince

jelmez: Kasza Emese (MEI KAWA)

fény és technikai konzultáció: Dézsi Kata

Külön köszönet: Fülöp László, Szabó-Székely Ármin

Biczók Anna – táncos, koreográfus. 2009-ben végzett a Budapest Kortárstánc Főiskolán, azóta független előadóként és alkotóként dolgozik. 2007 és 2010 között Hód Adrienn nevével fémjelzett HODWORKS tagja volt. 2014-ben szerepelt Fülöp László „there’s an elephant in every room” című előadásában mely Lábán-díjban részesült, és akivel előszeretettel dolgozik együtt azóta is. Több ösztöndíj program vett részt az elmúlt években, a legutóbbi egy két hetes new-yorki csereprogram volt a Movement Research és a Műhely Alapítvány közös szervezésében 2018-ban. Szóló előadását “Egy lehetséges jövő előzményei” címmel 2017 őszén mutatta be a varsói Cialo/Umisl fesztiválon. Azóta játszotta Budapesten (Mu Színház), Ljubljanában (Kino Siska), Birminghamben (BE festival), meghívást kapott a BE Festival Best of BE turnéjára Spanyolországba és az Egyesült Királyságba, illetve Brüsszelbe a Batard Festivalra.

"Tulajdonképpen felszabadultam ettől az új feladattól, hogy verbálisan átadhatom, hogy mi történik egy adott táncosban a táncélmény által."

"Személyes benyomások, képzelet és emlékezet járnak táncot a színházi térben tapasztalható fizikális élménnyel. Mi az, ami a térben jelen van, de nem látható? Hogyan válhat a táncoló test személyes tartalma érzékelhetővé?"

Támogatók: SÍN Kulturális Központ, Varsói Magyar Intézet, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Fundacija cialo/umysl, Lengyelországi Magyar Kulturális Évad 2016/17, Centrum Sztuki Wspólczesnej Zamek Ujazdowski, Műhely Alapítvány

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • naygtermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek