Kekko Fornarelli Trio (IT), ZEEG

     
2400 Ft / elővételben: 1900 Ft
Az első 100 jegy elővételes
Trafó bérlet érvényes

Kekko Fornarelli piano, synth, samples
Federico Pecoraro electric bass
Dario Congedo drums

Kekko Fornarelli zongorista, zeneszerző és producer. Hat albummal a háta mögött a világ egyik leginkább elismert művésze.

Egyedi stílusával arra törekszik, hogy zenéjét ne csupán hallgassuk, de figyeljünk is rá; történeteket mesél el, érzéseket közvetít, elképzelt szituációkat jelenít meg. Zenéje a modern európai eszmék és a neoklasszicista líraiság finom kombinációja, saját nagyon személyes és melegszívű mediterrán ízzel átszűrve. Kísérlet arra, hogy a zene egyfajta egyetemes vízióját hozza létre, kiemelve a jazzt szűk rajongótáborának keretei közül és eljuttassa a szélesebb közönséghez. Eric Vloeimans, Flavio Boltro, Rosario Giuliani, Francesco Bearzatti, Benjamin Henocq, Jerome Regard, Manhu Roche, Luca Bulgarelli – íme, csupán néhány név azok közül, akikkel Fornarelli eddig megosztotta elképzeléseit, élettapasztalatait, zongorájának hangjait, no és a színpadot…

Klasszikus felállású triójával ez elmúlt években óriási sikerrel turnéztak világszerte, több mint 50 országban.

Ezen az estén vendégként fellép a ZEEG együttes. A ZEEG frissen alakult mégis ismerős lehet sokak számára, hiszen az Eichinger Tibor (gitár), Eged Márton (basszus) és Gavallér Csaba (dob) alkotta EEG trió egészül ki Zrubka Zsombor vibrafonos csatlakozásával.

Kekko Fornarelli (született: Francesco Fornarelli, Bari, Olaszország, 1978) Három évesen kezdett el tanulni zongorázni kezdetben magán úton, majd tanulmányait a Puccini Konzervatóriumban folytatta. 
Fornarelli jazz muzsika iránti szeretete 18 évesen kezdődött, amikor úgy döntött, hogy otthagyja a zeneiskolát, hogy elmerülhessen egy életre szóló zenei felfedező utazásban, ami világkörüli utazáshoz vezetett. Így adódott lehetősége, hogy megismerkedhessen több neves művésszel - többek között: Michel Benita, Yuri Goloubev, Benjamin Henocq, Nicolas Folmer, Jerome Regard, Andy Gravish, Eric Prost, Marco Tamburini, Jean-Luc Rimey Meille - és ezáltal fejleszthette adottságait.
2005-ben Franciaországba költözött pár évre, ahol újabb művészekkel ismerkedett meg, mint például: 
Manu Roche, Flavio Boltro, Rosario Giuliani.
2009-ben, miután mindkét albuma: Circular Thought, A French Man in New York, hatalmas elismerésben részesült a kritika által is, Fornarelli úgy döntött hogy szünetet tart. Ez a "három év sötétség", ahogy ő maga nevezte, elmélkedéssel és saját zenei szemléletének keresésével telt. Ez az időszak vezetett azon gondolat körvonalazódásához, hogy a jazz zene át kell alakuljon, meg kell szabadítsa saját magát a gyakorta meghaladott hagyományaitól, és a késztetésétől, hogy visszahúzódjon, visszazárkózzon önmagába.

Support act: ZEEG

Tibor Eichinger – guitar

Marton Eged – bassguitar

Csaba Gavallér – drums

Zsombor Zrubka – vibraphone

Linkek:
www.kekkofornarelli.com
www.facebook.com/kekkofornarellipage
www.instagram.com/kekkofor
www.youtube.com/kekkofornarelli

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
-
  • -
  • Házirend
  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek