The Colibris / Dope Calypso / 666Ghost

3600 Ft / 3 koncert
NEXTFESZT és Trafó bérlet érvényes, de belépésre nem jogosít. Bérletvásárlás és online beváltás.
Az este műsora:
20:15 The Colibris
21:15 Dope Calypso

22:30 666Ghost

The Colibris
A The Colibrist 2018-ban indította útjára Budapesten az énekes és ritmusgitáros, Németh Sz. Máté, kiegészülve további három zenésszel, nevezetesen Bánáti Benedekkel zongorán, Koncz Balázzsal szólógitáron és Németh Kristóffal a dobok mögött. A tagok több műfajon belül alkotnak külön-külön is, viszont ezen projektjük kapcsán konszenzus van közöttünk a stílusjegyeket illetően. A zenekar a rock & roll, a country és a surf műfajoktól kezdve az indie-n és a dream pop-on át terjedő hatásokból merítve találta meg a találkozási pontját. A közös munkát otthonaikban kezdték el, ezért a megszólaló hangszerek és sávok túlnyomó részét, saját maguk rögzítették “home-studio” jelleggel. Ennek gyümölcse a 2021-ben megjelent, P. S. -re keresztelt debütáló kislemezük lett. Zeneileg céljuk a vintage hangzás és hangszerelés ötvözése modern pop megoldásokkal és melankolikus ízvilággal dúsítva. Törekszenek nosztalgikus érzéseket kelteni hallgatóikban, ezért szorosan kapcsolódnak meghatározó vizuális élményekhez, amelyeket a naplementében történő vezetések, romantika és hasonló esztétikai vonások ihletnek a dalszerzés folyamata során. A zenekar első fellépése az Akvárium NagyHall-ban volt a Fran Palermo előtt 2022. 11. 05-én.

Dope Calypso
Ugorjatok fejest velünk a Dope Calypso lenyűgöző, fényűző és képtelen világába, ahol reggel, délben, este őszinte rock zenével kedveskednek a vendégeknek. Hangzásuk olyan, mintha egy garázspunk-zenekar váratlanul belebolondult volna a 60'as évek végének limonádé popzenéjébe. Valami furcsa kettősség már a 2014-es debüt lemezen, a Farewell To The Fairy, Goodbye To The Ghost-on is érződött, és bár már ez is felkerült az összes releváns magyar évvégi lemezlistára, de igazán a nyolc hónappal később kiadott folytatáson, a Banzai! Banzai! Banzai!-on (2015) érett be ez a szerelem.

Ezen már teljes pompájukban sorakoztak a képregényes, szakrális és egyéb obskúrus popkulturális utalásokkal tűzdelt abszurd sztorikat elmesélő, popzeneként is működő kétperces számok. A zenekar 2016-os Mau Mau, és 2017-es Chaka, Chaka című albumaival folytatta a megkezdett utat, azaz - minden évben egy kiadott albumon keresztül - megmutatja, milyen meglepően szórakoztató dolog az, ha az ember ténylegesen képtelen magát komolyan venni. A folytatásra azonban 2021-ig kellett várni ugyanis a kalandos sorsú Tears to Freshwater c. album csak ekkor látott napvilágot. A hatodik lemez azonban ismét a rákövetkező évben esedékes!

Műfajilag ez a komolytalanság, a zenekar létezésének elmúlt 8 éve alatt, egy nyersebb Pixies grungeból egy konceptuális szinti-pop felé nyit éppen, de inkább csak olyan Pond- osan, hogy aztán 2022-re éretlen lovag-metál jelleget öltsön. 2018 januárjában kitartó komolytalanságukkal kijutottak az Eurosonic Noorderslag-ra, amelynek következtében nyáron már a Primavera Sound-on is megmutathatják ezt a gyönyörűen komponált és csomagolt agymenést. Ezt követően portugál turnén jártak, melynek ismétlése 2023-ban várható.

"Azonban a nap-és az egész eddigi felhozatal- fénypontja a Dope Calypso volt. Ők azok számomra akik megfogták a rock'n-roll lényegét. Minden sallangtól mentes egyszerű rockzene, mindamellett nagyon rendben volt a látvány, a fazonok, a trehány hangzás. Nem mellékesen mindenki frontember, maximálisan lekötötték a figyelmemet. Annyira laza volt az egész h imádtam. Jó látni h van aki viszi a zászlót." - Ganxsta Zolee, zenész

666Ghost

Dope Calypso
Áron VASALÓ | dob
László KELEMEN | gitár
Miklós SARKADI | gitár, ének


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek