MOMEZaj 1. // Konopás Judit Emese, Terep feat. Hajnóczy Csaba, Szilágyi Lenke, Tarr Kálmán

1000 Ft
A MOMEZaj sorozat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemhez kapcsolódó szerzőket, előadókat mutat be a közönségnek.

A decemberi MOMEZaj fellépői Konopás Judit Emese és a sorozat szerkesztője, Hajnóczy Csaba.

Az est első előadásója Konopás Judit Emese, aki a jelenben és a hangokban való létezés pillanatát és abban megélt tapasztalatait szeretné átadni a legújabb szerzeményével, amely a HEARTING INTO THE CONTINUUM címet viseli.
Évek óta a térrel és annak különböző aspektusaival foglalkozik, tanulmányait építészként fejezte be. Számos építész és belsőépítész irodában dolgozott Londonban és Budapesten egyaránt. Nem csak építészeti, de fotós munkáit is díjazták.
 
Munkáit - melyekben a tér és az ember közötti kommunikáció és interakció jelenik meg különböző felületek és textúrák alkalmazásával - Európa szerte számos kiállításon mutatatták be.
 
Szakmai karrierje elején a téri vizualizációval és formálással foglalkozott leginkább. Érdeklődési területe különböző művészeti ágakban, úgy mint építészet, művészet, zene, fotóművészet, kortárs tánc volt szerteágazó. Régebben a különböző területek közötti átjárhatósággal kísérletezett. Manapság ezen területeken szerzett tudását immerzív hangszobrok és hanginstallációk létrehozásával egyesíti.

soundcloud.com/judit-emese-konopas
juditemesekonopas.tumblr.com
4dsound.net/artist-2/2016/3/23/judit
vimeo.com/juditemesekonopas


A MOMEZaj 1. másik előadója Hajnóczy Csaba (Kontroll Csoport, Kampec Dolores etc.), aki a nyolcvanas évek óta aktív résztvevõje a kortárs/alternatív zenei életnek, a MOME tanára. Néhány éve foglalkozik ökológiai akusztikával, terepfelvételeken alapuló komponálással és improvizációval. Szilágyi Lenke fotográfus nemzedékének legkiválóbbjai közé tartozik, mûvészetét díjak és elismerések sora övezi. Tarr Kálmán frissen végzett a MOME Média design tanszékén, eredeti ötletei, széles látóköre a most startoló generáció élvonalába emelik.
 
csabahajnoczy.com
fotografus.hu/hu/fotografusok/szilagyi-lenke
vimeo.com/ezremek
 
A „Terep” inspirációja egyrészt a természeti, illetve urbánus soundscape-ek felfedezése, terepfelvételek készítése, a velük történõ kompozitórikus és improvizatív munka. Másrészt kép-hang interakciók létrehozása, az állóképekben rejlõ mozgatási, absztrakciós lehetõségek és a hangtájak dimenziónak zajászat/muzikális egymásra rétegzése, élõ, improvizatív formában.
 
Az est darabjai
 
1. Büyükada – virtuális utcazene. A Márvány tengeren, Istanbul közelében fekvõ Prince Islands egyik szigetén készült az alapfelvétel, amelyhez az elõadás során elektronikus „kezelés” és élõ gitárszólam társul.

soundcloud.com/sabaajnczy
 
2. Tünti - 2017 tavaszán Budapesten és másut, különbözõ tematikájú utcai demonstrációk során készült hang- és fotófelvéltelek szabad, experimentális kollázsa.


 

3. Izland -  Lenke fotói it nem „diegetkus” hangokkal, hanem digitálisan szimulált analóg szintetizátor sounddal társulnak.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek