Molnár Csaba: Az ökör

2400 Ft / diák: 1900 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Képek a semmiről - a semmiről, amik mi vagyunk, emberek, akik ennek a csodálatos világnak a legkiválóbb és legéletképesebb teremtményei.
 
Szabályok korlátozzák, tárgyak fedik el a testet és az elmét. El vagyunk rejtve. Elrejtve gondolatok és ideák mögé. Mások ideái mögé. Nem is halljuk már egymást, már nem is figyelünk, talán már el is vesztettük a képességet, a kíváncsiságot erre. A változás vágya, az igény, hogy továbblépjünk még talán pislákol, de túl nagy a zaj. A tömeg zaja, zagyva, felületes moraj.

Öt ember próbál túlélni a színház teremtette képzeletbeli valóságban. Testük, hangjuk és a körülöttük lévő tárgyak mintha csak egy képzeletbeli zavargás romjai lennének. Igyekeznek értelmet találni az értelmetlenben, és megérkezni az elfogadás közös mezejére. Álmodnak maguknak egy helyet, ahol a gondolat, a test, és ezek kifejezése szabad teret kap.   

"Molnár Csabának nem az első komoly találata Az ökör. A játékosan szellemes, katartikus pillanatokkal és profán fellélegzésekkel tűzdelt koreográfia a testet mutatja meg. Azt a testet, ami civilizáltságában kénytelen volt lemondani eredendő önmagáról. "  (7óra7)


 
Koreográfus: Molnár Csaba
Alkotó-előadók: Cuhorka Emese, Szeri Viktor, Vadas Zsófia Tamara, Vavra Júlia
Dramaturg: Szabó-Székely Ármin
Fény: Dézsi Kata
Fotók: Michal Hancovski
Művészeti konzultáns: Marcio Kerber Canabarro, Marco Torrice
Produkciós vezető: Rácz Anikó
Producer: SÍN Kulturális Központ
 
Külön köszönet: Porteleki Áron, Vavra Bence 

Támogatók: Az Európai Unió Kreatív Európa programja, Be Spectative, Open Latitudes3, Visegrad Fund, Ponec Theatre Prága, Stúdió Alta Prága, Nemzeti Kulturális Alap

A Trafó és a SÍN közös produkciója.


MOLNÁR CSABA
Molnár Csaba a hazai fiatal táncszcéna krémjébe tartozik, védjegye az iróniával vegyített mélység és a szakralitásba oltott popkultúra.Táncművészeti tanulmányit a Budapest Táncművészeti Szakközépiskolában kezdte, majd a brüsszeli P.A.R.T.S.-ban folytatta. 2010-től dolgozik a Hód Adrienn vezette Hodworks-szel.
Alkotóként és előadóként részt vett a számos díjat bezsebelő Nyúzzatok meg produkcióban, amivel mára már bejárta a világot. Önálló koreográfusként két éve a Trafóban mutatta be Dekameron című koreográfiáját, tavaly pedig az Eclipse-et, melyben korábbi alkotótársai mellett a Budapest Kortárstánc Főiskola táncosai láthatók. Marcio Canabarró-val közös darabja, a Tropical Escape idén Lábán Rudolf-díjat kapott.

Az EU Kreatív Európa programja, Be Spectative, Open Latitudes3


 

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek