MEHLIANA (USA) FEAT. BRAD MEHLDAU AND MARK GUILIANA

     
4300 Ft | elővételben: 3800 Ft
Az első 200 jegy elővételes
BRAD MEHLDAU, az ismert zongorista, valamint MARK GUILIANA, a népszerű dobos és ütőhangszeres (Gretchen Parlato, Meshell Ndegeocello) több éve terveztek már egy közös formációt, melyben Brad élő zenekari keretek között elsőként Fender Rhodes billentyűs hangszeren, illetve különböző vintage szintetizátorokon játszana, Mark pedig dobokon és hangeffektekkel kísérné. A nagyszerű ötlet megvalósítása egészen 2011-ig váratott magára egymást követő turnéik és lemezfelvételeik miatt. A New York állambeli Falcon klubban bemutatott, éppen az Irene hurrikán érkezése alatt zajló koncert eksztatikus volt, szabad és fenséges, melyen Brad ismét bemutathatta a modern zongoristák között egyedülálló technikáját (olyan hatást keltve, mintha egyszerre két zongorista játszana), kiegészülve ezúttal a szintetizátorok sokféle hangszínével, valamint Mark elképesztő dobgépre hajazó dzsungelritmusával és töretlen lüktetésével. Brad és Mark egyedi hangzása találkozott a klubok modern drum-and-bass világával, visszautalva a kora '70-es évek dance-funk hangulatára. Brad Mehldau összetéveszthetetlen dallamos harmóniái elektronikus billentyűkön megszólaltatva, beburkolva Guiliana virtuóz ritmusfutamaiba – ez az, amit oly régóta vártak a zene rajongói. Két egyedülálló zenész, akik briliáns improvizációikkal élővé és emberivé varázsolják az elektronikus zenét.
 
BRAD MEHLDAU triójával a ’90-es évek közepe óta rendszeresen ad koncerteket világszerte (bőgőn Larry Grenadier, dobokon Jorge Rossy, majd később Jeff Ballard kíséri), de szólóban is hasonlóan gyakran hallható. Mindenekelőtt improvizatív zenész, vonzza a spontaneitásban rejlő csoda és meglepetésszerűség, ugyanakkor formalista is, aki hihetetlen technikai és elméleti tudásából fakadóan az absztrakt és bonyolult szerkezetek szerelmese. Zenéjében a kettő együtt – hol egymást váltva, hol egyszerre – van jelen, és mindez maga a kontrollált káosz: az intellektuális szigor és az ösztönszerű érzelmek párbaja. Mondani se kell, hogy a jazzszíntér legjavával játszott már, vagy szerepelt közös felvételen (Pat Metheny, Joshua Redman, Charlie Haden, Lee Konitz, Wayne Shorter, John Scofield, Charles Lloyd, Kurt Rosenwinkel). Zenéjét filmrendezők is előszeretettel használták, például Stanley Kubrick a Tágra zárt szemekben, vagy Wim Wenders a Millió dolláros hotelben.
Eddig kétszer lépett fel Magyarországon, mindkétszer jóval nagyobb koncertteremben. Ezúttal nem csak intimebb közegben hallhatjuk, hanem tanúi lehetünk első turnéjának, melyen kizárólag elektronikus hangszereken játszik.
 
Zenésztársa MARK GUILIANA, a kortárs jazz színtér egyik legtöbbet foglalkoztatott dobosa, aki igen erős rock és elektronikus zenei ízt hozott New York amúgy is sokszínű jazz életébe.

www.imnworld.com/bradmehldau                                                         
www.bradmehldau.com


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek