Motus (IT)

MDLSX

2400 Ft / diák: 1900 Ft
Általános bérletek és ikerbérlet érvényes
Olasz nyelven, magyar-angol felirattal
 
Intenzitás, őszinteség, önazonosság, Silvia Calderoni miközben a színpadon fizikailag és lelkileg lemeztelenedik, működteti az előadás technikai apparátusát: operatőr, hang- és videotechnikus, egyszemélyben. Magától értetődő hitelessége felold minden dagályosságot és mesterkéltséget.
 

 
A 10 éve Motus-tag, Silvia Calderoni, ön- és identitáskereső  utazása alatt nemcsak excentrikus Dj/Vj settel kísérletezik, hanem valóságos  „himnuszt” ír  a valakivé válás szabadságáról, hogy más legyen/lehessen mint amit rákényszerít az állampolgárság, a szülőföldhöz tartozás, a bőrszín, a test.  

Az MDLSX nemcsak az önéletrajzi és az irodalmi utalásokat ütközteti, hanem a fikció és a valóság határmezsgyéin lebeg, de a nemi hovatartozás és a nemi identitás korlátainak lerombolásán is dolgozik. Az előadás háttéranyagaiként  Judith Butler amerikai filozófus gender témájú műveiből, Donna Haraway Cyborg Manifesto c. esszéjéből, Paul B. Preciado Countersexual Manifesto műveiből és más, a kaleidoszkópikus queer világhoz kapcsolódó írásokból is merít.
 
A szükséges változás annyira mélyen rejlik, hogy azt mondjuk rá, lehetetlen, annyira mélyen, hogy azt mondjuk rá, elképzelhetetlen. De a lehetetlen bekövetkezik és az elképzelhetetlen elkerülhetetlen. (Manifesto Animalista, Paul B. Preciado)
 
A Motust a rendező páros, Enrico Casagrande és Daniela Nicolò alapította 25 éve, a  társulat a 90 –es években nagy fizikai és érzelmi hatású produkciókkal robbant be és minden előadásban a napjaikat érintő durva ellentmondásokkal foglalkozik. Az elmúlt években a páros készített színházi előadásokat, performanszokat, installációkat és videókat, vezettek szemináriumokat és workshopokat, részt vettek összművészeti fesztiválokon.

Számos díjat kaptak, köztük 3 alkalommal az UBU Prize-t és rangos különdíjakat kaptak munkáikért. Szabadgondolkodók, New Yorktól Buenos Airesig megfordulnak a világ legkülönbözőbb sarkain legutóbb az Alexis, egy görög tragédia c. előadásuk járt nálunk Silvia Calderoni főszereplésével, 2012-ben.  

Előadó: Silvia Calderoni
Rendezte: Enrico Casagrande, Daniela Nicolò
Dramaturg: Daniela Nicolò, Silvia Calderoni
Hang: Enrico Casagrande , együttműködésben Paolo Panellával és Damiano Bagli-val
Fény és video: Alessio Spirli
Produkciós vezető: Elisa Bartolucci és Shaila Chenet
Külföldi forgalmazó: Lisa Gilardino
Kommunikáció: Marta Lovato és Estelle Coulon
Koprodukciós partnerek: La Villette – Résidence d’artistes 2015 Paris, Create to Connect (EU project) Bunker/ Mladi Levi Festival Ljubjana, Santarcangelo 2015 Festival Internazionale del Teatro in Piazza, L’arboreto – Teatro Dimora di Mondaino, MARCHE TEATRO

MiBACT, Regione Emilia Romagna

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek