smART! XTRA // FÉNYTÉR

500 Ft
INTERAKTÍV PREZENTÁCIÓ
  
Ha kíváncsi vagy a fényanimáció színpadi alkalmazására, akkor irány az 1 link és a SOAK c. előadás!

Fények. Képek. Fény/képek. Mozgó fények. Mozgó képek. Mozgó/fény/képek. Ez kérem nem egy mozi neonreklámszövege, hanem épületfalakon, színházi és kiállítóterekben, templomokban és paravánokon születő, jeleneteket formáló kompozíciós egységek, amik életre keltik a játékteret, megsokszorozzák az embert, új dimenziókba helyezik az épített környezetet, egy díszletet vagy egy színpadi előadót.

A többek között a STEREO Akt: We Hear You, a Proton Színház: 1 link és számtalan független színházi produkció és zenés esemény vizuális látványvilágáért felelős Karcis Gábor, a láthatatlant is láthatóvá tevő képzőművész, a 2013-as Velencei Biennálé magyar pavilonjában is kiállító Mátrai Erik és a sziluettekkel zsonglőrködő Negatív Varieté produkcióinak rendezője, Szépvölgyi Viktória olyan fényvarázslók, akik mesterien állítják a fénysugarakat művészeti koncepciójuk középpontjába. Számtalanszor elkápráztatták már VJ-tornák, galériák és gyerekzsivajtól hangos színháztermek hazai és nemzetközi közönséget. Most pedig mi jövünk. A Trafóklub oszlopos minicsarnoka ugyanis egy estére mappingtérképpé alakul és elveszhetünk egy valódi Szivárványellipszis szűrt fényű füsttengerében…

Meghívott résztvevők: KARCIS Gábor, MÁTRAI Erik, SZÉPVÖLGYI Viktória
Moderátor: ELEK Judit Katalin
Sorozatszerkesztő: KOVÁCS Andrea


SZÉPVÖLGYI VIKTÓRIA // NEGATÍV VARIETÉ
Szépvölgyi Viktória rendező és kurátor érdeklődése operaénekesi és művészettörténeti tanulmányai során a kortárs építészet, formatervezés, kísérleti installációk és performanszok felé fordult. 2009-ben Juhász Katával és Korai Zsolttal dolgozott először kortárs tánc előadáson a Petőfi Irodalmi Múzeum felkérésére. 2010-ben létrehozta az első, mozgó fényképekből komponált Moholy-Nagy előadást, a Negatív Varietét, amelyet egy gyermekeknek szóló Bauhaus mese, a Fényakrobaták követett együttműködésben a Kiégő Izzókkal. Tíz éve vesz részt civil szervezeti munkában, olyan sérülékeny csoportokat segítve a művészet eszközeivel, mint a menekültek vagy a mozgásukban korlátozottak. Egyedi látásmódja zenei, színházi, építészeti és képzőművészeti ismereteinek összességéből, a látszólag különálló területek inspirációiból táplálkozik.

honlap http://negativvariete.hu/
KARCIS GÁBOR // VJ CENTRUM
Karcis Gábor interaktív vetítőfelületek programozásával és digitális képalkotással foglalkozó audiovizuális tervező, a MOME-n végzett média designer. Az iamnewhere és a VJ Centrum csapatainak alapító tagja. A 2009-ben alakult VJ Centrum Magyarország első vj műhelye, melynek stúdiójában rendszeresen szerveznek workshopokat, előadásokat és technikai bemutatókat, teret biztosítva kreatív, egyedi látásmóddal rendelkező médiaművészek és alkotócsoportok bemutatkozására, egyéni projektek elemzésére, kivitelezésére és video-jockey oktatásra. Karcis Gábor experimentális videómunkái, live actjei, fényanimációi és filmes anyagai digitális tartalmakat is hasznosító, új típusú mozgóképes storytelling technikára épülnek. Munkáival Finnországtól Kínáig számos nemzetközi fesztiválon bemutatkozott már.
 
honlap
http://iamnewhere.com/static/index.html
https://vjcentrumbudapest.wordpress.com/vjcentrum/
http://www.facebook.com/vjcentrum
 MÁTRAI ERIK
2004-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. Műveit sokoldalú médiahasználat jellemzi. Videói, táblaképei, melyek fő témáit gyakran a vallásból és a művészettörténetből meríti, a legújabb technikai megoldásokkal és a klasszikus ikonográfia elemeivel társulnak. Folyamatosan kísérletezik új anyagokkal és technikákkal, előszeretettel foglalkozik olyan természeti elemekkel és jelenségekkel, mint a tükröződés, a víz, a köd, és jellemzően letisztult, puritán munkák létrehozására törekszik. A mű és a tér kapcsolatát fókuszba állító installációi gyakran szakrális térben kapnak helyet, vagy éppen maguk az alkotások adnak a helyszínnek transzcendens jelentést.
 
honlap http://www.erikmatrai.com/

 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • naygtermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek