Compañía de Circo “eia” (ES)

Együtt könnyebb? / inTarsi

3000 Ft / diák: 2400 Ft
Trafó bérlet érvényes
játékosság, bajtársiasság, töredékek


"Olyan korszakban, amikor a másságot többnyire problémaként kezeljük, mi arra törekszünk, hogy sajátosságainkat erőnk és találékonyságunk forrásává tegyük. Ezeket a sajátosságokat tártuk fel egy (valóban!)kollektív kutatási időszakban a világ sokszínűségének és változatosságának tükrében, a végeredményt pedig gyertek és nézzétek meg magatok!" (részlet a társulat nyilatkozatából)

Az Együtt könnyebb felépít, hogy szétbonthasson, hagy zuhanni, hogy elkaphasson, folyamatosan átalakul és újraalkot. Néhány plató, egy trambulin, egy mérleghinta és négy férfi... Az előadás mögötti alapszándék, hogy közönségét egy olyan világba sodorja, amely az övék és ezáltal értelemszerűen ismerős; egy olyan világegyetem, amely a kollektíven átélt élettöredékekből épül fel, így mindannyian otthonosan mozgunk benne.

Négy akrobata egymást figyeli, felméri, hozza-viszi, dobálja és közben átejt minket a jelenetek metaforikus kör-körösségével: találkozók, felfedezések, hibák, hatalomjátékok, csábítások, manipulációk, "intarsio" azaz töredék, maga az élet: emberi kapcsolataink kaleidoszkópja.

Egy folyamatos mozgásban lévő cirkusz, erős, költői, vicces és szívmelengető.

„…becsapós, remekül kombinálható díszlet, letisztultság, tudás, és – jelen esetben négy – szerethető, esendő egyéniség.” (Molnár Zsófia, ÉS)

A Compañía de Circo "eia" megalkotásának ötlete 2009-ben született, amikor több szabadúszó cirkuszi artista úgy döntött, társulatot alapít: Armando Rabanera, Fabrizio Giannini és Cristiano Della Monica Francesca Lissia és Celso Pereira. Az első lépésektől kezdve igyekeznek egy olyan emberközeli cirkuszt létrehozni, amely az emberi kapcsolatokat és azok összetettségét helyezi fókuszba, ezzel pedig nagyon széles közönséget ér el és érint meg. Jelenlegi pozícióját tekintve a spanyolországi és európai cirkuszi társaságok egyik legfontosabb szereplőjének tekinthető. A nagysikerű Sziget fesztiválos fellépés után már másodszorra látható magyar színpadon az előadás.

Előadják: Armando Rabanera Muro, Fabio Nicolini, Fabr
izio Giannini, Manel Rosés Moretó
Rendezte: Compañía de Circo “eia” és Jordi Aspa
Eredeti hang: Cristiano Della Monica
Fények: Sarah Filmer “SANKEY”
Színpadterv: Compañía de Circo “eia” és El Taller del Lagarto
Jelmezek: Fanny Fredouelle, Rosa Crehuet, Maru Shima
Koreográfus: Michelle Man

Koproducerek: Mercat de les Flors – Barcelona, Cirque Théâtre Jules Vernes, Pôle National Cirque et Arts de la Rue – Amiens (FR), CIRCO INTERIOR BRUTO, Lo Máximo - Madrid, Festival Temporada Alta – Girona, Salt, Festival Pisteurs d’Étoiles – Obernai (FR), HAMEKA. Fabrique des Arts de la Rue – Communatuté de Cummnes Herrobi (FR)

La Central del Circ – Barcelona, Trapezi. Fira del Circ de Catalunya – Reus, Espace Catastrophe. Centre International de Création des Arts du Cirque – Bruxelles (BEL), La Grainerie. Fabrique des Arts du Cirque – Toulouse (FR), L’Estruch. Fàbrica de Creació de les Arts en Viu – Sabadell (ESP), Atelier Culturel de Landerneau (FR), Flic Scuola di Circo di Torino – Turí (ITA), Escuela de Circo Carampa – Madrid

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek