Ivana Müller (HR/FR): IN COMMON / KÖZÖS NEVEZŐ

2000 Ft / diák: 1600 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

BESZÉLGETÉS / KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ
10-én az alkotókkal, az előadás után. Moderátor: Gulyás Márton. Mindenkit szeretettel várunk!

A recept egyszerű: végy 10 embert – kicsit, nagyot, férfit, nőt, különböző nemzetiségűeket, ők pedig  számtalan variációban eljátsszák, megmutatják azt, hogyan alakul ki egy közösség? Mitől válik tíz ember együttléte közösséggé? Válik-e, válhat-e egyáltalán azzá? Mit képes reprezentálni egy csapatnyi ember? Okos kérdések, okos rendező:  Ivana Müller előadásainak címei mindig pontosak, hol játékos formában, hol pedig filozofikusan, de magukban hordozzák az adott produkció alapkérdését.

Ebben a darabban a Horvátországban született, jelenleg pedig Franciaországban élő táncos/koreográfus/rendező/író 10 előadójával (különböző) politikai rendszereket társadalmi koreográfiákként táncoltat el. Sajátos nyelvet  és szabályrendszert használva vetítik elénk a különböző politikai rendszerekből már jól ismert álláspontokat és problémákat. Az előadás központi kérdése pedig nem több és nem kevesebb mint az, hogy ki, mit, milyen formában képvisel. A koreográfiai/színpadi elemek sora meglepően tág (játszó)teret biztosít a szociopolitikai felfedezéseknek.
Ivana Müller gyakran meghatározhatatlan műfajú előadásait, installációit, szöveges és hangperformanszait számos nemzetközi fesztivál válogatja be programjába.  A Rotterdamse Schouwburg, a párizsi La Villette, a Wiener Festwochen, a New York-i DTW, a berlini HAU  és a  brüsszeli Kaaitheater rendszeres fellépője.
Müller munkáinak visszatérő motívumai az önmeghatározás, a szerzői fogalmak újradefiniálása, a test és reprezentációja, a képzelet és annak helyszíne, az előadó és a befogadó közötti kapcsolat vizsgálata.
Két darabját 2008-ban és 2009-ben a budapesti MU Színház tűzte műsorára nagy sikerrel (While We Were Holding It Together, Playing Ensemble Again and Again).Koncepció, koreográfia és rendezés: Ivana MÜLLER
Előadók: Sarah VAN LAMSWEERDE, Pere FAURA, Karen Røise KIELLAND, Katja DREYER, Pedro INES, Stephen LIEBMAN, Yannick GREWELDINGER, Clara AMARAL, Noha RAMADAN, Bas JILESEN
Művészeti tanácsadók: Bill AITCHISON, Jonas RUTGEERTS
Hang: Viljam NYBACKA
Jelmez: Liza WITTE
Fény és technika vezetés: Martin KAFFARNIK
Menedzsment: I’M’Company / Wilma Kuite -alles voor de kunsten (NL) & Chloé Schmidt (FR)
Támogatók: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, SNS Reaal Fonds

 
 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek