Hollow

Aura

     
3600 Ft
kedvezményes: 3200 Ft
diák: 2600 Ft
Trafó bérlet érvényes

Kísérőprogram

Képzelj el egy világot! Milyen az időjárás? Kik lakják? Milyen értékek mentén működik? Mik a titkai?
A Hollow: Aura című előadáshoz kapcsolódóan most betekintést nyerhettek a kollaboratív világépítés folyamatába: várunk titeket a április 3-án és 4-én 19 órától a Trafó előterébe egy egyórás játékra, ami során megkísérlünk megteremteni egy egészen új világot saját szabályokkal, ökoszisztémával, történelemmel.

TOLDALÉK

#világépítés #hallucináció #csoport

Hollow Szeri Viktor koreográfus, Páll Tamás játéktervező/médiaművész és Muskovics Gyula kurátor közös hallucinációit testesíti meg. A három alkotó 2018 óta valósít meg immerzív performanszokat és installációkat Budapest és más európai városok színházaiban és kiállítótereiben. 

Legújabb munkájukban a színház és a valóság viszonyát, valamint a közös képzelet világteremtő erejét vizsgálják. Az előadás emellett felteszi a kérdést, hogy mi van egy csoportban a tagok összességén túl. Hollow korábbi munkáihoz hasonlóan a közönség itt sem marad kívülálló: ezúttal egy képzeletbeli utazás része lesz, aminek a történetét, a tájait és a karaktereit a költészet, a médiaművészet, a kortárstánc, a szerepjáték, a kísérleti elektronikus zene és az éneklés módszereivel teremtik meg.  

Az előadáshoz a kiindulópontot egy nemzetközi kutatás jelentette, amelyben a három alkotó alulról szerveződő közösségek működésmódját és világépítő stratégiáit vizsgálta Kelet-Európában. Az intuitív és élményalapú kutatási folyamat során emellett egy közös test és tudat megalkotásával kísérleteztek, amin keresztül saját csoportjuk működését is megpróbálták újraértelmezni.

Alkotók: Muskovics Gyula, Páll Tamás, Szeri Viktor
Zene: Thea Soti, Yinna
Előadók: Glaser Márton, Kacsó Imola, Muskovics Gyula, Páll Tamás, Szeri Viktor, Thea Soti, Yinna, Vass Imre
Fény: Dézsi Kata
Produkciós partner: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Katlan Csoport Közhasznú Kulturális Egyesület

Külön köszönet: Borsos János, Hegedűs Fanni, Kálóczi Bence, Kálóczi Marcell

Megjegyzés: Az előadás az Európai Unió támogatásával valósult meg. Az itt kifejtett nézetek semmiképpen sem tekinthetők az Európai Unió hivatalos véleményének.

„Aki akar, az táncolhat, énekelhet, vagy csak a koncertet nézheti, de ha úgy gondolja, lefeküdhet és el is aludhat akár. Itt nincs megszabva, hogyan kell viselkedni” – mondja Szeri Viktor a Hollow új előadásáról, amely másképp gondolkodásra sarkall, és az underground közösségépítés szépségei mellett egy furcsa, poszthumán valóság élményébe is beavat, április 5-én és 6-án, a Trafóban.

Katlan Csoport Közhasznú Kulturális Egyesület, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sín Kulturális Központ, Műhely Alapítvány, International Visegrad Fund, Creative Europe – i-Portunus Program, Placcc Fesztivál, Open Society Archives, Open Space Center for Visual and Performing Arts, Krytyka Poltyczna

Aura EMMI-Emberi Erőforrások Minisztériuma
Aura Katlan Csoport
Aura Műhely Alapítvány
Aura SÍN Művészeti Központ
Aura Visegrad Fund
Aura Creative Europe – i-Portunus Program
Aura Open Space Center for Visual and Performing Arts
Aura Goethe Intézet
Aura Krytyka Poltyczna
Aura Turbina Kulturális Központ
Aura Artoid Studio
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h.
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Keddtől vasárnapig: 16h-19h
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h.
  • Hétfőn zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek