Hollow

Aura

     
3600 Ft
kedvezményes: 3200 Ft
diák: 2600 Ft
Trafó bérlet érvényes

Kísérőprogram

Képzelj el egy világot! Milyen az időjárás? Kik lakják? Milyen értékek mentén működik? Mik a titkai?
A Hollow: Aura című előadáshoz kapcsolódóan most betekintést nyerhettek a kollaboratív világépítés folyamatába: várunk titeket a április 3-án és 4-én 19 órától a Trafó előterébe egy egyórás játékra, ami során megkísérlünk megteremteni egy egészen új világot saját szabályokkal, ökoszisztémával, történelemmel.

TOLDALÉK

#világépítés #hallucináció #csoport

Hollow Szeri Viktor koreográfus, Páll Tamás játéktervező/médiaművész és Muskovics Gyula kurátor közös hallucinációit testesíti meg. A három alkotó 2018 óta valósít meg immerzív performanszokat és installációkat Budapest és más európai városok színházaiban és kiállítótereiben. 

Legújabb munkájukban a színház és a valóság viszonyát, valamint a közös képzelet világteremtő erejét vizsgálják. Az előadás emellett felteszi a kérdést, hogy mi van egy csoportban a tagok összességén túl. Hollow korábbi munkáihoz hasonlóan a közönség itt sem marad kívülálló: ezúttal egy képzeletbeli utazás része lesz, aminek a történetét, a tájait és a karaktereit a költészet, a médiaművészet, a kortárstánc, a szerepjáték, a kísérleti elektronikus zene és az éneklés módszereivel teremtik meg.  

Az előadáshoz a kiindulópontot egy nemzetközi kutatás jelentette, amelyben a három alkotó alulról szerveződő közösségek működésmódját és világépítő stratégiáit vizsgálta Kelet-Európában. Az intuitív és élményalapú kutatási folyamat során emellett egy közös test és tudat megalkotásával kísérleteztek, amin keresztül saját csoportjuk működését is megpróbálták újraértelmezni.

Alkotók: Muskovics Gyula, Páll Tamás, Szeri Viktor
Zene: Thea Soti, Yinna
Előadók: Glaser Márton, Kacsó Imola, Muskovics Gyula, Páll Tamás, Szeri Viktor, Thea Soti, Yinna, Vass Imre
Fény: Dézsi Kata
Produkciós partner: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Katlan Csoport Közhasznú Kulturális Egyesület

Special thanks to: Borsos János, Hegedűs Fanni, Kálóczi Bence, Kálóczi Marcell

Megjegyzés: Az előadás az Európai Unió támogatásával valósult meg. Az itt kifejtett nézetek semmiképpen sem tekinthetők az Európai Unió hivatalos véleményének.

„Aki akar, az táncolhat, énekelhet, vagy csak a koncertet nézheti, de ha úgy gondolja, lefeküdhet és el is aludhat akár. Itt nincs megszabva, hogyan kell viselkedni” – mondja Szeri Viktor a Hollow új előadásáról, amely másképp gondolkodásra sarkall, és az underground közösségépítés szépségei mellett egy furcsa, poszthumán valóság élményébe is beavat, április 5-én és 6-án, a Trafóban.

Katlan Csoport Közhasznú Kulturális Egyesület, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sín Kulturális Központ, Műhely Alapítvány, International Visegrad Fund, Creative Europe – i-Portunus Program, Placcc Fesztivál, Open Society Archives, Open Space Center for Visual and Performing Arts, Krytyka Poltyczna

Aura Creative Europe – i-Portunus Program
Aura EMMI-Emberi Erőforrások Minisztériuma
Aura Goethe Intézet
Aura Katlan Csoport
Aura Krytyka Poltyczna
Aura Műhely Alapítvány
Aura Open Space Center for Visual and Performing Arts
Aura SÍN Művészeti Központ
Aura Visegrad Fund
Aura Turbina Kulturális Központ
Aura Artoid Studio
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
-
  • -
  • Házirend
  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek