?A sétajegy június 18-ig érvényes!

Freak Fusion & Flying Bodies: cirQular – sétacirkusz - PREMIER

2000 Ft
kedvezményes jegy: 1000 Ft
Trafó bérlet érvényes
Online cirkusz – utcai performansz – kiterjesztett valóság 

Mozdulj ki és élvezd a tavaszt, keresd a nyomainkat, csatlakozz hozzánk! Töltsd fel a telefonodat és találkozzunk a Trafónál. Ott leszünk, de mégsem igazán, kövesd a jeleket, fedezd fel a várost!

A cirQular projekt a jelen bizonytalan időszakára reagál, és a korlátozásoktól függetlenül bármikor élvezhető. Ehhez az élményhez nem kell egy színházba beülni, de mégsem a kanapéról nézünk egy képernyőt. Része a kimozdulás, de mindenki maga dönti el, hogy mikor és kivel megy el a produkciót megtekinteni. Olyan ez, mint egy állandó köztéri kiállítás, ami ott van, de még sincs ott, és a saját mobilod által hozzáadott digitális dimenzió által válik teljessé. Egy szabadulószoba, egy városi séta és egy újcirkusz produkció találkozása.

Szereplők: Bölkény Balázs, Heizer Dominika, Farkas Júlia, Horváth Attila, Kiss Gergely, Kovács István, Kudlák Eszter, Lukács Levente, Máté Áron, Oberfrank Réka, Papdi Alíz, Podmaniczky Dorottya, Rácz Réka, Szentváry- Lukács Vajk, Szilvási Anna, Takács László, Turai Bálint, Zsíros László, Weszelovszky Anna

Koncepció: Lennart Paar, Zoletnik Sophie
Kreatív munkatársak: Csuzi Márton, Szabó Mátyás Péter
Operatőr, vágó: Szabó Jánoshttps://www.facebook.com/flyingbodies

Kiindulópont a Trafó. Innen egyénileg járható be a produkció útvonala a jegy mellé kapott térkép segítségével. Kérjük, legyen nálad kamerával rendelkező és QR-kód leolvasására alkalmas, feltöltött állapotban lévő okoseszköz (telefon vagy táblagép) - ez a feltétele annak, hogy követni tudd az eseményeket, illetve megnézhesd a produkciót."Átalakul a néző-résztvevő pozíciója is, a technika mondhatni megfordítja a nézők és alkotók helyét. A telefonnal való forgolódás közben mi magunk válunk láthatóvá a többi járókelő számára. De nem csak ezt fordítja meg az előadás: a megtekintett videók egyúttal egy múltbéli esemény emlékei is, hiszen nem egyidőben történik az artisták játéka és azok befogadása, ezzel az előadás az otthoni négy fal közötti élő-streamelést felcseréli az utca nyílt terében való videó megosztásra. Az „élő” érzete így elsősorban a nézői tevékenység miatt alakul ki, nem a játék jelenpillanatban való megtörténéséből."

"A jelenetek sodró ritmusúak (a felvételeken a szereplők futva érkeznek általában és ugyanígy távoznak), és van bennük nem egyszer valami megkapó, élénk, de hiteles költői többlet is: a magány és a közösség élménye áthatja a produkciót. Közben pedig házfalakon mászkálnak, kirakatokban tűnnek fel, oszlopok tetejére állnak, testekből hoznak létre gyalogos átkelőt, a parkolóban pedig autón cigánykerekeznek. Röviden szólva, belakják a várost, és ha nem is felforgató erővel, de játékosan újraírják a teret, illetve annak használatát."

"Az alapkoncepciót, a különleges 360°-os kamera használatát és a valós élmény ötvözését már ősszel kitaláltuk. (...) Még mi is csak ismerkedünk vele, de azt már most látjuk, mennyi lehetőség van benne. Az az izgalmas, hogy nem egyetlen adott nézőpontból mutat, és egyszerűen nincs olyan, hogy képen kívül. Amiatt nehezített a pálya, hogy minden koreográfiát úgy kellett átgondolnunk, mintha a néző abban benne állna, így ő pontosan ugyanazt a perspektívát látja, amit a közreműködők."

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek