TRAFÓ ELECTRIFY SERIES Vol. 7. // BEN FROST (IS), VESSEL (UK)

2400 Ft | elővételben: 1900 Ft
Az első 100 jegy elővételes
Stroboszkóp használata miatt az előadás megtekintését gyerekeknek, terhes anyáknak, epilepsziásoknak, valamint pace-makerrel és hallókészülékkel rendelkezőknek nem javasoljuk.

Ben Frost
live
Vessel live
Modeo (Official) live feat. Jérôme Li-Thiao-Té (J3ZZ) & Tankó Erika / Visual by Bios


A Trafó ELECTRIFY hetedik állomásán az Izlandon élő Ben Frost robusztus vulkánzenéje és az angol Vessel drasztikus jövőzenéje kerül terítékre.

BEN FROST
Forró ausztrál hazáját a jeges Izlandra cserélő Ben Frost ugyan már kétszer is járt nálunk pár éve – szólóban és a krakkói szimfonikus zenekar kíséretében –, viszont aktualitását az öt év után 2014-ben kiadott Aurora című robusztus albuma jelzi, mely számos zenei magazin évvégi toplistáján előkelő helyre került. A sokoldalú zenész többek között olyan nevekkel dolgozott együtt, mint a Trafó Electrify-on is fellépő Tim Hecker, Colin Stetson, de közreműködött a SWANS lemezén is és Brian Enoval is dolgozott több projekten. Jó pár mozifilm és művészeti projekt, többek között Julia Leigh Sleeping Beauty című filmje és Richard Mosse The Enclave című audiovizuális installációja köszönheti neki az éteri hangzóanyagát. Monumentális zenéjében a filmszerű képiesség és a kísérleti hangművészet a poszt-klasszikus elektronikus zene minimalista eszköztára által forrnak össze egy brutálisan masszív, mégis lágyan melodikus, koncentrált egésszé.

Ráhangoló: http://youtu.be/cT-XoSX0sNM?list=PLoKNjmkPJ63DfDjunMEAYioTk6REwbKur
Interjú: http://www.stereogum.com/1680914/qa-ben-frost-talks-auroras-violent-beauty-the-nature-of-rhythm-and-bringing-noise-to-dance-music/franchises/interview/
Link: www.ethermachines.com

VESSEL
A bristoli Seb Gainsborough, azaz Vessel a népszerű Tri Angle underground kiadónál betonozta be nemzetközi hírnevét, először az Order Of Noise című dupla LP-jével törve át a határt 2012-ben, melyet aztán a nemrég megjelent, szintén merészen újító hangzásvilágú Punish Honey című lemezével még tovább erősített. A Young Echo művészkollektíva tagjaként is tevékenykedő 25 éves producer műfajilag nehezen besorolható zenéje a kísérletező klubzene, a futurista dub és a zajos ambient különleges vegyítésével érte el egyediségét, amit egy új audiovizuális live show keretében, saját készítésű hangszereivel mutat be a hazai közönségnek.

Ráhangoló: www.soundcloud.com/vessel
Interjú: http://www.factmag.com/2012/09/11/somewhere-dark-and-loud-tri-angle-and-young-echos-vessel-interviewed/
Link: https://www.facebook.com/pages/Vessel/109428755874271

A hazai oldalról Modeo fogja felvezetni az estét.

MODEO
A budapesti producer nemrég tűnt fel a hazai underground elektronikus zenei berkekben több kiadvánnyal a háta mögött, melyek közül a 2014-es Razan’s City című albumát aztán a Recorder magazin az év végén a kedvencei közé is beválogatta. Sándor Máté művészeti projektjének sokrétű, hipnotikus zenei világát nehéz behatárolni, hisz egy mindent magába szívó apokaliptikus vízió mentén kísérletezve rombolja le az asszimetrikus techno műfajhatárait. A markáns ízekre szétbontott sötét, karcos hangzás sci-fi űrhangulata és a hang köré fonódó vizuális képzettársítások torz álomdimenziói mégis egy felemelő szintézist hoznak létre az absztrakt káoszból. Modeo számait a szcéna olyan elismert nevei játszották már, mint Surgeon, Xhin, Etapp Kyle, Electric Indigo. Az ELECTRIFY-esten egy speciális élő produkciót fog hallani a közönség, melyben szerepet kap Jérôme Li-Thiao-Té (J3ZZ) hegedűn és Tankó Erika (Maladype Színház) táncperformasza is. A vizuálról Herczeg Tamás (Bios) fog gondoskodni.

Ráhangoló: https://soundcloud.com/modeo-official
Interjú: http://recorder.blog.hu/2014/09/15/magyarradar_modeo
Link: https://www.facebook.com/Modeo.Official

Az ELECTRIFY a Trafó hiánypótló kortárs elektronikus zenei sorozata, sokszínű és haladó szellemű programmal, aktuális nemzetközi és tehetséges hazai művészekkel, kiemelt szerepben az izgalmas felfedezésekkel és a koncertszerű zenehallgatási élménnyel. 

 
 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • hétfőnként: 14h-18h
  • -
  • -
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Átmenetileg zárva.
  • -
  • -
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek