Share Point // ANIMÁCIÓÓÓ

500 ft / BKF-es diákigazolvánnyal 300 ft
Hány ezer fázisrajzból áll egy néhány perces animációs rövidfilm? Hogyan kel életre egy jeti vagy egy borókagally a képernyőn vagy a filmvásznon? Hány különböző rajzolt karakter szükséges egy jó mobiljátékhoz? Mi a különbség a valós idő és filmidő között? Mi inspirálta a 2014-es év legjobb hat klipje közé választott, több tízezres nézettségű RE videó alkotóját? Hogyan segíti egy hangdesigner a filmrendező munkáját? Mindez - sok más kulisszatitkon kívül - kiderül a Share Point ANIMÁCIÓÓÓ c. részéből. Sőt! Még egy gyorstalpaló zörejórán is részt vehetünk, ahol megtudhatjuk, milyen kardinális szerepe lehet egy-egy hangeffektnek.

A vetítésekkel, kerekasztal-beszélgetéssel és egy rövid, Szigetvári Andrea által tartott „hangtan órával” kísért esten bemutatkoznak a Y-generáció kiemelkedő animációs filmrendezői, akik fiatal koruk ellenére már komoly nemzetközi sikereket értek el és egyéni stílust képviselnek. A Share Point a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola 2013 tavaszán indult eseménysorozata, melynek egyes tematikus alkalmain a különböző szakok oktatói, hallgatói és az adott területen dolgozó meghívott előadók, valamint a téma iránt érdeklődő közönség találkozhat egymással informális közegben. Az egyes estéken a közönség olyan aktuális projekteket ismerhet meg, amelyek a design, a művészetek és a kreatív ipar több területéhez is kapcsolódnak lehetőséget adva a BKF jelenlegi és egykori hallgatóinak bemutatkozására. A Trafó smART!-sorozatának keretében megrendezett ANIMÁCIÓÓÓ esten ezúttal az animált mozgóképek kerülnek fókuszba megmutatva e sokszínű filmkészítési technikában rejlő lehetőségek széles spektrumát.

Az eseményen a BKF Animáció alapképzésén valamint a BKF Mozgóképművész mesterszak animáció specializációján tanuló illetve végzett hallgatók munkái láthatók.

A különféle tárgyak, rajzok, virtuálisan létrehozott terek, formák és karakterek megelevenedéséből születő képkocka-sorozatokat ma már egyaránt használják termékek reklámkampányaiban, könyvek, tévésorozatok vagy színházi produkciók trailereiben, továbbá koncertek háttérvetítéseihez és mobiltelefonos játékok, alkalmazások, videoklipek és rövidfilmek vizuális kivitelezésére is. A valós térben mozgatott bábok és rajzok, a számítógépes programokkal kreált fantázialények, különféle virtuális ábrázoló eszközök, hang- és térhatás effektek összjátékának segítségével sajátos univerzumokat teremtenek az egyedi megrendelések függvényében.

moderátor: KISS Bea rádiós újságíró

alkotók / artists: ÁSZITY Boglárka, BÁRCZY Örs,  BÉRCES Máté, BODOKI HALMEN Zsolt, DELL’EDERA Dávid, HEGEDŰS Orsolya, KOLOP Anita, KOVÁCS Eszter, KOVÁTS Jázon, MÉSZÁROS Borbála, NÉMETH Balázs, OTTLIK Anna, RÁDÓCZY Zsuzsanna, RÖDÖNYI Csilla, SIMON Balázs, TÓTH Benjámin
szakvezető / head of department: M TÓTH Éva
külön köszönet / special thanks: KISS Melinda, SZIGETVÁRI Andrea, ZSÖMBÖR Krisztina
 
 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • hétfőnként: 14h-18h
  • -
  • -
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Átmenetileg zárva.
  • -
  • -
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek