Gyermekkori daganatos és leukémiás betegségből gyógyultak I. Országos Találkozója

A belépés díjtalan
Regisztrálni az orzok@orzokalapitvany.org e-mail címen lehet.
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/864310300258873
 
Szervező: Az idén 25 éves Őrzők Alapítvány, amely a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa

Az Őrzők Alapítvány legfontosabb célja a Klinikán gyógyuló súlyosan beteg gyerekek gyógyulási feltételeinek és kórházi körülményeinek javítása (orvosi műszerek vásárlása, osztályok felújítása, stb…). Az Őrzők támogatja a szülők folyamatos kórházi vagy kórházhoz közeli tartózkodását, ezért barátságos baba-mama szobákat alakított ki és tart fenn. Létrehozta és szakemberekkel működteti az Őrzők Várát, melynek célja, hogy a gyermekek a több órányi vizsgálatra várakozást kreatívan és vidáman tölthessék el. Kiadott egy tájékoztató könyvet, mely a gyermekek nyelvén, Bartos Erika illusztrációival meséli el a daganatos betegségből való gyógyulás szakaszait és a kezelések körülményeit.
 
A Trafóban megrendezett találkozóval az Őrzők Alapítvány szeretné megmutatni, hogy a gyermekkori daganatban szenvedő betegek 70%-a – a megfelelő időben érkező professzionális orvosi segítséggel – meggyógyul, valamint, hogy a gyógyultak teljes értékű életet élhetnek: dolgozhatnak, sportolhatnak, családot alapíthatnak. A rendezvény célja továbbá, hogy felhívja a figyelmet a jelenleg is gyógyuló gyermekek kezelésének fontosságára: a Klinika támogatásával, fejlesztésével növekszik a kezelések minősége, így a gyógyultak száma is.
 
A találkozón felcsendül majd a Remény dala, valamint lesz művészeti szemle is, amelyen gyógyultak lépnek fel zenés, táncos, vagy irodalmi produkciókkal. Az Emlékek Kertjében megemlékezünk azokról, akiket elvesztettünk a betegséggel vívott harcban. Az Alapítvány születésnapját húsz, végzős cukrászhallgató által készített tortával ünnepeljük meg. A rendezvényen Bartos Erika olvas mesét a gyermekeknek, és egy fotósnak köszönhetően lehetőség lesz fotózkodni az illusztrátorral. Az eseményt Gryllus Vilmos fellépése zárja. A találkozó moderátora: Süveges Gergő.
 
Bővebb információ weboldalunkon (www.orzokalapitvany.org) vagy közösségi oldalunkon (www.facebook.com/orzok) található.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • hétfőnként: 14h-18h
  • -
  • -
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Átmenetileg zárva.
  • -
  • -
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek