TRAFÓ ELECTRIFY SERIES Vol. 6.

2400 Ft | elővételben: 1900 Ft
Az első 100 jegy elővételes
20.30h – 21.30h          én (Tóth Pál) - Halmos András duó
21.30h  – 22.30h         Colin Stetson (USA)  szaxofon szóló
22.30h – 23.30h          Mika Vainio (FIN)  live set
 
A hatodik Electrify is különleges alkalomnak ígérkezik a Trafóban: Colin Stetson először lép fel Magyarországon, Mika Vainio pedig a januárban betegsége miatt meghiúsult koncertjét pótolja.
 
 

 
COLIN STETSON
A michigani születésű Colin Stetson teljesen újraértelmezte a szaxofonjátékot, ezáltal megváltoztatta a korlátokat, berögződéseket, mindazt, ahogy a lehetséges világokról gondolkozunk. Magányosan kimagasló szikla az egybefüggő horizonton, a fa- és rézfúvós hangszerek valóságos újraértelmezője, akinek a levegőkezelése és körkörös légzési technikája egészen rendkívüli, így dinamikai- és hangszínspektruma egyaránt lenyűgöző és tekintélyt parancsoló. Laurie Anderson, Sinéad O'Connor és Anthony Braxton oldalán is feltűnt már, de nagysikerű szólólemezei mellett gyakran szegődik Tom Waits vagy Mats Gustaffson társául. Folytonos változás a vég nélküli körkörösségben – minden bizonnyal hipnotikus este lesz. 
 
„Colin Stetson olyan az avantgárd zenében, mint Federer a teniszben.” (Alex Green)
 
Link: http://colinstetson.com/
 
 
MIKA VAINIO
Mika Vainio nemcsak az experimentális zene történetében mérföldkőnek számító, és nemrég újjáéledő húszéves Pan Sonic technoinnovátor duó egyik feleként, hanem különböző szólóprodukciói és neves kollaborációi révén önmagában is ikonikusnak számít. A közel két tucat kiadványt magában foglaló, tekintélyes életművel rendelkező finn művész többek között olyanokkal dolgozott együtt, mint Charlemagne Palestine, Alan Vega, Keiji Haino, Fennesz és Merzbow, 2013 végén pedig a kultikus Sunn O))) drone/metal zenekart alapító Stephen O'Malley-vel adott ki közös lemezt ÄÄNIPÄÄ név alatt. Szólóprojektjének zenei világát a hömpölygő ipari zajzene, a dub hangzás, a techno és hiphop ritmusképleteivel való kísérletek, valamint a korai avantgárd elektronika hangfiziológiája határozza meg, ráadásul mindezt kizárólag analóg elektronikus eszközök segítségével próbálja meg formába önteni. Saját elmondása szerint számára a zene azonban mégsem a technológiáról, hanem az érzelmi hatásról szól. A pulzáló, robusztus hangszőnyegek mellett beatorientáltabb irányt mutató legutóbbi lemeze 2013 őszén jelent meg Kilo címmel. Ehhez igazodva élő fellépésén a súlyos és nyers zajtömegek mellett absztrakt ritmusjátékokra és kemény beatekre lehet számítani.
 

 
Ráhangoló: https://soundcloud.com/experimedia/mika-vainio-kilo-experimedia
Interjú: http://thequietus.com/articles/11167-mika-vainio-interview-pan-sonic-kilo
Link: http://www.mikavainio.com/
     

én (Tóth Pál) - elektronika, cd játszók, tárgyak, kontaktmikrofonok
Halmos András - dob, ütőhangszerek
 

 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h, vasárnap és hétfőn zárva.
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Nagytermi előadásnapokon: 16-22h.
  • Nyitva: szerda-szombat: 16h-19h. Vasárnap: 10h-14h.
  • Hétfőnként és keddenként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek