Collective Dope / Jenna Jalonen

BEAT ‘I just wish to feel you’ - bemutató

2000 Ft  (a jegy mindkét Collective Dope előadásra érvényes)

Minden az életben az energiahullámoknak köszönhetően létezik. Ezek a rezgések kreálják a ritmust, ami vezet minket és mozgásban tartja szívünket. Ugyanazon az ütemen, ugyanazon a lüktetésen osztozunk, mozgáson és érintésen keresztül kapcsolódunk egymáshoz. De mi történik, ha elvész a „beat”?

Itt van Jenna és itt van Jonas. Éljük az életünket a social media és instant kommunikáció felgyorsult világában, üzeneteken és jobbra-balra pöccintéseken keresztül. Ezek a kommunikációs formák elhitetik velünk, hogy mélyen kapcsolódunk egymáshoz, miközben a valós találkozások, mint a kézfogás, ölelés és mozgásban kifejezett ösztönös érzelmeink, fizikai reakciók hiányoznak.

Egy kortárstáncos és egy b-boy. Mindketten mesteri szintre emelték technikai tudásukat és a kontrollt testük felett. Együtt fejtik meg és bontják szét a képzett és fegyelmezett testet, és fedeznek fel új mozgás és partnering formákat. Az aktív és a passzív. A manipulátor és a manipulált. Az „élő” test és a „halott” test.

A színpadon csatlakozik hozzájuk Adrian Newgent, aki élőben komponálja a zenei aláfestést folyamatos párbeszédben állva a táncosokkal. Az eredmény egy hihetetlenül fizikális, nyers, mégis intim és megható duett az emberi kapcsolatokról.

Alkotók, előadók: Jenna Jalonen (FI), Jonas Garrido Verwerft (BE)
Élőzenei kompozíció: Adrian Newgent (NL)
Fény: Mervel Miklós
Produkciós asszisztens: Vámos Janka
Producer: Straatrijk (BE)

Koprodukciós partnerek: Collective DopeMűhely Alapítvány

Az előadás a European Union Culture Program keretében valósul meg.

Az alkotó, Jenna Jalonen a 2019. évi Fülöp Viktor táncművészeti pályázat ösztöndíjasa.

"A két duó testet, szellemet és lelket egyaránt bekapcsol. Nem csoda, hogy olykor a mi légzésünk is fokozódik vagy a lábunk bizsereg. Ahogyan az sem csoda, hogy mindkét tánc előadást állva, vastapssal jutalmazta a közönség."

“Mindig is inspirált bennünket az urban dance világa"

"Jenna Jalonen és partnere, Jonas Garrido Verwerft saját határaik kitolásával tolja ki a másik határait a BEAT ‘I just wish to feel you’-ban..."

STUK House for Dance, Image & Sound, Life Long Burning, Ultima Vez, Stad Leuven, SÍN Cultural Centre, Eva Duda Dance Company / Movein Studio, Cirk la Putyika / Jatka78


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek