Collective Dope

[D]OPEN YOUR MOVE

     
A jegyárakat lásd a leírásban
Minden programra érvényes napijegy 3500 Ft / elővételben: 3000 Ft
Az első 100 napijegy elővételes

#kortarstanc #urbandance #parbaj

Részletes program:
15.00 - 17.00 Regisztráció, bemelegítés, jamming
17.00 - 20.00 [D]OPEN your move 2vs2 Battle: (Selejtező és középdöntő) - Belépő: 1000 Ft
20.00 - 21.30 Collective Dope előadások - Belépő: 2000 Ft
Beat - Horváth Nóra és Ivanov Gábor Lábán Rudolf-díjas előadása.
BEAT ‘I just wish to feel you’ - Jenna Jalonen (FI)  és Jonas Garrido Verwerft (BE) - bemutató                         
21.45 - [D]OPEN your move 2vs2 Battle: elődöntő, zsűri showcase és döntő - Belépő: 2000 Ft
23.00 -   After Party - DJ Gryllus Ábris

Az urban dance és a kortárstánc első hazai találkozása a Trafóban! Egy olyan nap, amikor nem a különbségek számítanak, csak a mozgás szenvedélyes szeretete.

A Collective Dope a különböző közösségek eltérő háttérrel, technikai tudással és kultúrával rendelkező táncosait arra invitálja, hogy együtt gondolkodjanak arról:
- mi tartja mozgásban a táncost?
- mit tanulhatunk egymástól?
 -mi az az új stílus, ami létrejöhet ebből a találkozásból, és aztán hogyan tovább?

A Collective Dope célja, hogy ezzel az eseménnyel hidat képezzen a kortárs és az urban stílusok között. Jenna Jalonen (FI) és Horváth Nóra (HU) táncosok és alkotók munkájuk során amellett, hogy a mozgás új formáit kutatják és inspirálódnak az urban és a szociális táncformákból, szeretnék a kortárstánc művészetét megosztani minden mozgást szerető emberrel.

A Műhely Alapítvánnyal partnerségben minifesztivált szerveznek a nyitás jegyében, párbajokkal, két előadással, egy nagy záróbulival, valamint egy workshoppal, ahol a hazai és nemzetközi kortárs, urban, street és hip-hop világ találkozik, tapasztalatot cserél(het) és megkezd(het)i egy új közösség építését. Bár versenyre kelnek a táncosok, a párbaj célja a tanulás és a tudásmegosztás.

[D]OPEN your move BATTLE - résztvevők

DJ’k / DJ’s: Kántor Mátyás aka Lil Matt, Gryllus Ábris

Zsűri / Jury: Fazekas Róbert ‘Pizsy’, Hód Adrienn, Link Le Neil (FR)

Házigazdák / Hosts: Bárany Bence, Rácz Anikó

‘Special Guest’ táncosok / dancers: Joffrey Anane (BE), Bordás Emil, Egyed Bea, Eszterházy Fanni, Gáspár Krisztina ‘B-girl Rambo’, Hefler Dániel, Kristián Mensa  ‘Kriss’ (CZ), Maurer Milán  

Meghívott táncosok / Invited dancers: Jossa-Pál Adrienn, Géczy Roland, Széll Szabolcs , Nagy Emese, Vass Vivien, Csuzi Márton, Jossa Bence, Gaál Júlia, Radóci Lilla,  Lukács Levente, Déri András,  Horváth Máté, Móritz Dániel, Keresztes Patrik, Tillinger Alex, Horváth Attila, Dusan Kassanin, Tóth Laura, Rékai Ágnes, Rácz Réka, Novák Evelin,  Szilvási Anna, Somoskői Ren Mihály, Vasas Erika, Oláh Tibor, Takács Lacek, Pados Péter József, Várnagy Kristóf, Mádi Laci, Alja Branc

Szervezők - segítők / Organisers-helpers: Vámos Janka, Lukács Levente, Kasza Polett

Fény / Light: Mervel Miklós

Támogatók / Supporters: Műhely Alapítvány és a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programja / Workshop Foundation and Imre Zoltán Program - National Cultural Fund of Hungary

"A szabadságuk összeadódik. A Collective Dope (D)open your move elnevezésű, október 4-ei estjén a kortárs- és az urban táncszcéna találkozott és lépett egyással reakcióba, amiből teljesen új, életképes minőségek születtek."

"A tánc sohasem tud akkora flow-élményt nyújtani, mint amikor jó kezekben van az improvizáció, és itt szinte kivétel nélkül jó kezekben volt, nem is tudom, hogy élhettünk eddig a [D]OPEN your move nélkül, az az igazság. Volt selejtező, középdöntő, döntő és győztes páros is (a cseh Kristián Mensa és Esterházy Fanni személyében), de persze nem ez a lényeg. A lényeg sokkal magasztosabb: megélni táncban a pillanatot a szó legteljesebb értelmében, benne lenni lábujjtól fülcimpáig a mozgás legsűrűjében, áttörni a határokat, kilépni a komfortzónából, reakciókat kiváltani, interakciókat kezdeményezni, elfogadni és méltányolni a másikat, a mást, együttműködni, összecsiszolódni, közös hullámhosszra kerülni a partnerrel, és őrizni a kialakult kémiát. Ez a valami. "

Műhely Alapítvány és a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programja

[D]OPEN YOUR MOVE Vans

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • hétfőtől péntekig: 14h-18h
  • -
  • -
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Belépés csak védettségi igazolvány felmutatásával.
  • Nyitva: kedd-péntek: 16h-19h, szombat-vasárnap: 14h-19h.
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek