William Yang (AUS): Blood Links

2400 Ft / diák: 1900 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Angol nyelven

BESZÉLGETÉS / KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ
az előadás után Boronkay Soma, dramaturg beszélget William Yanggal angol nyelven.
 
Banán: kívül sárga, belül fehér – ilyennek érzi magát William Yang. Személyes történet, mely leköveti azt a 100 évet, ami alatt egy család szétszóródik, majd újra össze-össze gyűlik Kínából és Ausztráliába menet.
 
Az előadásban keveredik a mesélés és a társadalomtörténet a régi fényképek nézegetésével. Humorral és iróniával visz magával a családtörténet körbe-karikába a világon. Születés, szerelem, halál, hagyományok és ételek – zavarba ejtően ismerős a tartalom. Világszerte megtapsolt történet.
 
William North Queenslandben, Ausztrália északi részén nőtt fel, ott, ahova a nagyszülei az ausztrál aranyláz idején, az 1880-as években Kínából átköltöztek. A család teljesen asszimilálódott, így Yang jócskán felnőtt volt már, amikor foglalkoztatni kezdte saját kínaisága. Édesanyja halála után, 1992-ben nekiindult, hogy feltérképezze közeli és távoli rokonai történetét. Származáskutatása sokféle életúthoz elvezette: gazdagok és szegények, szolgák, kétkezi munkások; legtöbbjük egy szót sem beszél már kínaiul. Az előadáson keresztül ráláthatunk arra, hogyan ereszt gyökeret a kínai diaszpóra és hogyan tartja meg a családi kötelékeit generációkon, házasságokon, mindenféle keveredéseken keresztül. Yang reflektált és találó megfigyelései minket is saját családfánk felállítására csábítanak.
 

 
Az író és előadó, de elsősorban fényképész William Yang az egyik legünnepeltebb független művész Ausztráliában. A 70-es években robbant be Sydney-ről készített dokumentarista fotóival, majd a hedonista meleg közösség őszinte ábrázolásával. Írói vénáját aktivizálva kedvenc formája az lett, hogy a fényképeit kivetítse és melléjük mesélje a történetüket. Ezek a monológok váltak performanszokká olyan színházi méretben, mint ez a mostani is.
 

 
Alkotó és előadó: William Yang
Zene: James Brown
Producer: Performing Lines

az Új-Dél-Wales állam az Arts New South Wales-en keresztül, az ausztrál állam az ausztrál művészeti tanács művészeti alapján és tanácsadó testületén keresztülTRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h.
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Keddtől vasárnapig: 16h-19h
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h.
  • Hétfőn zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek